godnatt

nej, nu fryser jag och är trött överallt! jobbar 13-19 imorgon.
dags att krypa ner i min varma säng.


i love my job <3

idag har varit en riktigt bra dag

trots att jag vaknade med huvudvärk och min kroppstemperatur har varierat mellan varm och kall, hostade gjorde jag mest under natten och morgonen. har huvudvärk nu också. men annars har dagen varit riktigt bra. jag har stått i daimhjulet tillsammans med två roliga pojkar, så det har inte varit en tråkig stund, särskilt inte i rastrummet - hade rast tillsammans med bland annat jane :* och sen kom björn förbi och kramade mig i hjulet och jag gick förbi när jag slutade och kramade honom! min älskling sandra och hennes familj kom förbi och spelade lite, också najs. det har varit ganska mycket folk idag, så fullt upp nästan hela tiden, och fint väder var det med.

imorgon är min sista dag på ett långt tag :( ska antagligen jobba i jul med, men det blir nog bara helger i december tror jag. kanske kan jobba lite under jullovet också. efter jobbet ska vi antagligen ut några stycken. och sen är jag ledig på måndag och då ska jag träffa några gullungar som jag inte träffat på länge!

så långt borta.

tror inte ens att jag behöver skriva hur mycket jag längtar tillbaka.


en ganska bra skoldag trots allt.

började med samhällslektionen, jag samlade ihop några länkar och sen spelade jag bubble shooter resten av lektionen :D väldigt underhållande. läraren fattade ingenting. sen hade vi kreativt skrivande, och det kommer bli så SJUKT roligt. vår lärare är hysterisk, som en ståuppkomiker. så den kursen kommer vara så himla bäst, höjdpunkten på veckan. till nästa fredag ska vi ha börjat på ett utkast om någon från rödluvan, och deras bakgrundhistoria och det får vara hur flippat som helst. fyfan vad kul det var. sen lunch och sen historia. nu sitter jag här och om inte mamma kör mig till jobbet måste jag dra om knappt en halvtimma. jobbar inte så länge idag :)

sen är vi lediga på måndag. hurra!


tjuvlyssnat.se


om ni vill kan ni prenumerera på min blogg :)

Följ min blogg med bloggkoll!

snyggt blev det!

nu är äntligen alla tröjor klara tack vare mormor :D



nu är det bara massa jeans kvar (:

positiva och negativa egenskaper?

nu vill jag veta vad ni tror om mig :)
vad är positivt och negativt med mig?

det är kul att höra vad folk tycker om en, oftast kan man bli ganska förvånad. jag har hört många gånger att folk har trott, innan de har träffat mig, att jag är en dryg bitch. men som tur är har de flesta ändrat sig när de väl träffat mig!


det har regnat hela dagen och jag tror inte att det kommer sluta.

det är så det känns! när jag kikade igenom persiennerna imorse såg jag regnet utanför, och när jag begav mig av till bussen var jag förberedd med paraplyet. sen körde självklart bussar förbi på korsvägen eftersom att alla började samtidigt och alla bussar blev fulla och inga extrabussar kom. men till slut kom vi i alla fall till skolan och hade lite religion, kommer bli kul att läsa det faktiskt. sen var det lunch och ännu mer regn, sen blev det historia. kommer bli helt okej, bästa läraren har vi fast om vi ska läsa om alla tråkiga svenska kungar och gustaf vasa som man gjorde i mellanstadiet kanske jag strejkar lite. det ville den stroppiga delen av klassen läsa om, svensk historia. nä. vi får väl se. sen var dagen slut och vi begav oss till terminalen och justine fick gå under my umbrella.

mamma kom hem bara några minuter efter mig med en kycklingbaugette från paprika. mums. jag ska skriva ett inlägg om bussar någon gång, tänkte jag.


baby girl, are you afraid?


jag känner mig väldigt ensam och övergiven

det känns som om folk går bakom ryggen på mig. du går bakom ryggen på mig. du säger att du inte har gett upp men det kan jag se att du redan har. du gör saker som du sa att du aldrig skulle göra innan, när det var vi. jag vet inte om jag orkar med detta längre. kanske är lika bra att göra slut på eländet. för just nu gör det bara för ont i mig. du verkar redan ha fullt upp, så varför ska vi kasta bort tiden? det är alltid jag som blir ensam och har ont i slutändan ändå. du är inte bra för mig. och jag borde inte ta tillbaka dig, det säger alla. vi passar inte ihop, du kan få vem du vill. jag betyder ingenting längre ändå.

jag orkar inte komma på någon rubrik så det får vara

andra riktiga skoldagen och jag funderade seriöst på att skolka. men till slut steg jag upp ur min varma säng och började göra mig iordning för dagen, en halvtimma innan jag skulle gå till bussen. somnade gott igår till herkules, hann väl se ungefär 50 minuter innan jag däckade. vaknade vid två på natten och stängde av datorn för att sova lite till. hostandet fortsätter, inget bättre alls. jag hostar både dag och natt, sån rethosta typ, tills man vill spy och är helt tårögd.

första lektionen var nästan två timmar multimedia, vi fick leka i photoshop. sätta en coca cola-burk i sinatras hand, och sätta en kamel i öknen med en gitarrspelande apa på, fast jag tog en banjo istället. sen efter lunchen hade vi en timma ganska onödig svenska, fick veta att vi inte behöver lämna in uppgiften förrän den 23:e september vilket är asskönt. sen blev det håltimma innan vi skulle ha vår första lektion i samhällskunskap c, med en ny lärare. hon verkade helt okej. lite sämre var ju att två personer som inte är särskilt brighta i huvudet hade valt kursen. sen skyndade jag mig iväg till bussen som precis började backa ut från terminalen, sprang lite och busschauffören var snäll nog att stanna.

och nu sitter jag här och har ingen aning om vad jag ska göra.

satan i gatan vad jag är trött.

har varit trött i en hel vecka nu, konstant. förutom igår. då var jag inte så trött. fattar inte hur jag ska klara mig ett år till. det är fan omänskligt att vara uppe före klockan tio på morgonen. att behöva gå upp efter sex för att ta bussen tjugo över sju är en mardröm. :( jag är långt ifrån en morgonmänniska, och många gånger var det det som ökade på min frånvaro. och nu när hösten är påväg och mörkret kommer smygandes, är inte den kalla vintern långt ifrån. då kommer det bli ännu svårare att ta sig upp ur min varma säng.

imorgon har vi multimedia, svenska och sen har jag samhällskunskap c tillsammans med de som inte ville ha multimedia b eller matte c. suger ganska lagom att vi har 50 minuters rast mellan svenskan och samhällen.

nu tänkte jag lägga mig i sängen med någon film, antagligen en av disneyfilmerna som ligger och väntar. dumbo, djungelboken, herkules och aladdin! sen ligger landet för längesedan 2 där också. vi får väl se. har inga andra filmer att se på, så ni får gärna tipsa om några sevärda!

honey honey, how you thrill me!

man blir helt hjärntvättad av mamma mia-filmen, men det gör inte så mycket. för man vill bara börja dansa runt till alla glada abba-låtar som finns. bra att man har youtube med all musik från filmen. hihi.

första riktiga skoldagen med lektioner var inte så hemsk, vi gick från tio över åtta till halv elva. först satt vi bänkade framför mac-datorerna och fick klicka runt lite med imageready och photoshop. inte allt för tråkigt. sen var det idrott, vi fick välja styrka eller kondition, och sen skriva upp vad vi ska göra under de kommande veckorna. underbart! nu kommer jag vara med på gympan :D och jag är nog inte ensam om det. mer individuellt - ja tack! och nästa måndag är det resursdag vilket betyder att vi är ganska så mycket lediga.

jag vet att du är ledsen, jag är ledsen med,

för allt som är kvar är en dröm om vad kärlek kunde va
jag läser aldrig proust igen
för slutet gör för ont i mig


slutet har just börjat mellan dig och mig

ska det verkligen göra så här ont? ska det kännas så här? jag trodde att jag var redo, man tror alltid så jävla mycket och ingenting stämmer alls. jag trodde att allt hade fallit sönder och sopats under mattan. men jag antar att det inte räcker att sopa bort det, man måste väl dammsuga upp det och slänga på en soptipp långt härifrån. jag tror att det är slut, på riktigt. från ditt håll också. jag tror att du har gett upp, det verkar så. och det gör ont. mer ont än vad jag hade väntat mig. jag känner mig ensam, tom, bortglömd. det är inte lika mycket frihet som man trodde låg och väntade. jag känner mig som ingenting. det är pusselbitar som saknas, pusselbitar som fanns där innan. varför känns det så jobbigt trots att man redan visste att det antagligen var slut? varför gör det så ont trots att man har förlorat de pirriga känslorna för längesen? kärlek gör alltid så jävla ont. jag hatar att jag älskar dig.

är det nu jag ska ta bort ditt foto från spegeln? är det nu jag ska slänga in gosedjuren i gaderoben? är det nu jag ska kasta tavlan i golvet? är det nu jag ska riva sönder och bränna upp dina brev? är det nu jag ska flytta dig till en annan kategori på msn? för det känns så, det verkar så. om du har gett upp så gör jag det med.


mamma mia!

har varit och sett denna på bio idag tillsammans med mormor som jag bjöd eftersom att hon är bäst och fyller år snart. den var rolig och bra, såg musikalen i london för ett par år sen. minns den knappt alls, så jag kan inte direkt säga om filmen var bättre eller sämre. men jag minns att jag gillade musikalen väldigt mycket och filmen var också bra även om jag inte är överförtjust i musikaler direkt. men absolut värd att se!


jag borde gråta

men samtidigt är det ändå som att "hår växer" och "jag ska ju ändå sätta löshår i" - men det är klart att det är surt att jag antagligen kommer behöva klippa av typ 15 cm, eftersom att det är så slitet. och jag menar, till och med audrey kitching har ganska kort hår. men åh. jag gillade mitt hyfsat långa hår, saknar det :( saknar det svarta också. men, det löser sig nog. får väl satsa på något sånt här innan jag sätter i löshår:


jävla blekning :(

skulle inte ha blekt det. tappar jättemycket hår nu. fan >_< lär behöva klippa av säker 15 cm :( det har redan slitits bort massor. nu ska jag ta och hoppa in i duschen igen och tvätta med det nya schampot och balsamet och sen ta inpackning. faaaaan.

i väntan på att mitt hår ska bli ljusare

så har jag fixat ner dessa filmerna: 

 
  

ännu fler disney-klassiker! är det inte underbart? har ingen annan film att se på, och disney går ju alltid hem. håller på att få ner dumbo och herkules med. så att man har något att titta på när höstmörkret kommer. och kanske nu ikväll också om jag inte väljer att se på lite little britain. håller på att bleka mitt hår just nu också, mamma ska hjälpa mig med utväxten nu :)

nip/tuck


och plötsligt tog det slut. hela sommaren har jag väntat på nya avsnitt av alla serier som jag följer - och det är en hel del, men eftersom att de flesta har uppehåll så tänkte jag att jag skulle börja med ännu en serie. bestämde mig för nip/tuck och blev inte besviken, fick ner alla fem säsonger och har under sommaren fått tiden att gå lite snabbare. och nu är det slut. såg nyss det sista avsnittet av serien, som finns ute. och det slutade minst sagt oväntat. dramatiskt as always. så om ni behöver en ny serie att se på rekommenderar jag den! det blir aldrig tråkigt och nya oväntade saker händer hela tiden. ganska mycket sex i dock, och operationsbilder. så om ni är finkänsliga så ska ni nog tänka er för innan. bra skit.

it's been a long night

gick och la mig vid halv ett igår, har gått runt och varit trött hela veckan så det var dags att få sova ut. självklart vaknade jag flera gånger under natten, och en av gångerna fick jag nästan panik för att jag inte tänkte på att det var lördag. självklart så är jag haunted av hosta, så en hel natts sömn har inte blivit av än. vaknade med extrem huvudvärk med. allt känns som ett enda stort kaos.


en film om våld och hot om våld



det här är vad vi har pysslat med under de senaste två dagarna! väldigt kort tid hade vi alltså på oss, men resultatet blev ju ändå helt okej. :) våra skådespelarinsatser är inte att leka med!! jävligt kul hade vi i alla fall.

mad about cupcakes

gissa vem som blev väldigt glad när hon fick se mamma med denna i handen?




nu vill jag ha de tre andra böckerna med recept som jag vet finns! vet inte om de finns översatta, det är ju lite kasst eftersom vi har andra måttenheter. men jag ska i alla fall testa att baka från något recept snart :D


råkade shoppa idag också



 

nöjd tjej! efter att ha letat över hela stan så hittade jag äntligen en skinnjacka och en väska :) vet inte om jag är nöjd  till hundra procent men det kan man inte alltid vara. det var den snyggaste skinnjackan jag hade hittat hittills, så it's all good in the hood! mamma tvingade mig att köpa väskan, inte så dålig den heller. nu har jag inte lika mycket pengar kvar. det gick på 1 200 sammanlagt. men jag förde över 1000 kronor från mitt konto så nu kan jag överleva fram till den 15:e september.

det här måste vi dras med hela hösten

idag fick vi vårt nya schema, helt okej borsett från håltimman på 3½ timma.



Måndag: Multimedia 8.10-9.10 / Idrott 9.20-10.30 / Ind. Val 14.05-15.55
Tisdag: Multimedia 9.50-11.45 / Svenska B 12.35-13.35 / Samhäll C 14.25-15.55
Onsdag: Ind. Val 8.00-9.45 / Religion 10.10-11.35 / Historia 12.40-14.10
Torsdag: Ind. Val 8.00-9.50 / Svenska B 10.00-11.00 / Medieproduktion B 12.00-14.50
Fredag: Samhäll C 8.00-9.30 / Kreativt Skrivande 9.55-11.25 / Historia 12.15-13.45 / Ind. Val 14.00-15.50

får väl se hur mycket jag kommer att orka med. svårast kommer bli att gå upp tidigt varje morgon. jag är ganska nöjd med lektionerna i alla fall - ingen mer matematik :D

shoppingen:



har spenderat 2000 kronor på en vecka, då lönen kom. men det har varit värt det :D nu ska jag bara köpa en skinnjacka och en klänning och leta efter parfym. sen är jag nog nöjd för en liten stund. ska bjuda mormor på bio i helgen tänkte jag, men nästa lön kommer ju den 15:e :) så fattig blir jag ju inte! köpte blekning idag, så jag ska försöka bleka håret så snart som möjligt typ. hoppas på att det blir najs. letade förresten som en galen gris efter en snygg, svart väska men jag hittade ingen alls :(

det är torsdag fast det känns som tisdag

tycker jag. släpade mig upp ur sängen klockan tjugo över sju imorse, var trött som ett as - har varit konstant trött sen i måndags. vaknade några gånger under natten också. efter att ha gjort mig iordning så blev det 50 minuters bussresa till mölndal där jag träffade andrea och johan, och vi tog bussen hem till simon där vi senare mötte madde. filminspelningen var rolig som vanligt och jag fick spela den våldtagna tjejen i duschen med vinflaska i handen, najs! tillbaka till skolan och spela in några fler scener, vissa fastnade inte på kameran så vi fick göra om samma scen några gånger. en inkompetent etta förstörde ljudet på en av klippen, damn you. vi grovredigerade och spelade in våldtäktsljud - very funny. och sen tyckte vi att det räckte för dagen.

så jag åkte in till stan och träffade michelle en snabbis, hon är fin. sen sprang jag runt lite på stan och hittade både det ena och det andra och självklart hittade jag varken väska eller skinnjacka. men det får jag kanske ta imorgon, i alla fall skinnjackan och kanske den fina puffklänningen som jag såg också. lägger upp bild på det lite senare!

imorgon ska vi redigera klart filmen, ska försöka få upp den på youtube med så att andra kan få se den (:

imorgon forsätter inspelningen

av vår lilla film, ska möta de andra klockan nio. sjukt härligt med lite sovmorgon. är rädd för att jag ska behöva blöta ner mig dock. men vi får väl se! sen på eftermiddagen blir det redigering - inte allt för länge hoppas jag, för jag tänkte dra in till stan och shoppa det som jag inte fick tag på i söndags.


campics




jag vill ju bara sova bort dagarna

istället för att gå till skolan. det är inte kul att gå upp klockan sex på morgonen, inte för att jag gjorde det idag. jag gick ju upp kvart i sju. och när jag väl somnade tidigt igår, så vaknade jag några gånger under natten och drömde skumma drömmar som vanligt. dagen kändes lång även om den inte var det. började med hulesärken, vi fixade iordning vår station och sen väntade vi på att klasser skulle komma. var ganska kul att se på faktiskt. sen när det var slut så började vi med filminspelningen som gick fort och som var askul. jag lyckades hålla mig från att skratta när jag skulle skådespela för det mesta. sen gick vi hem vid klockan två. fast det kändes som om klockan var fem. nu är jag bara väldigt trött och skulle kunna sova hela dagen.

andra dagen i skolan

jag kom inte i säng förrän vid halv två ungefär, alldeles för sent. men jag fick prata av mig lite med björn, han är bra. så självklart orkade jag inte ta mig ur sängen imorse, utan funderade till och med på att sjukanmäla mig. skolka andra dagen - nä, det måste bli ändring. pappa kom in och sa att han kunde köra mig till skolan, så motvilligt steg jag upp ur min varma och mysiga säng.

förmiddagen var lite seg. för pratade vi lite om case, det som vi ska ha under projektveckorna, och kom på lite förslag om vad det skulle handla om. sen vidare till nästa rum där vi pratade om likabehandlingsplanen och sist men inte minst fick vi lite information om projektarbetet som vi ska göra i trean, det kommer vara på tre veckor intensivt, behöver inte lämna in förslag förrän 28:e november. så jag har tid på mig att tänka. har ingen aning om vad jag vill göra, de rekommenderade praktik, så vi får väl se. it, media och/eller samhäll måste det ha med att göra. sen var det lunch, träffade älsklingssandra. efter det så blev vi informerade om filmerna som vi ska göra denna veckan, delade upp oss i grupper och fick dra en lapp där det stod vad det skulle handla om. ämnet var härskartekniker, och vi har våld eller hot om våld som inriktning, så vi satt fram till tjugo i tre och gjorde storyboard - imorgon ska vi filma och jag antar att jag får agera som den utsatta tjejen.

hulesärk är det imorgon också, det ska bli kul tror jag. på vår station ska det stå en person på ena sidan och resten av klassen på den andra. någon av oss står i mitten med papper med reklamslogans på, personen ska då säga den slogan som vi håller upp, med mariekex i munnen - och så ska de andra i klassen gissa vilket företag det handlar om typ.


jag har inte gråtit så här mycket på länge

vet inte vad jag ska ta mig till


underbart



nu kan jag andas ut lite grann

i'm afraid there's a hole in my brain

och ångesten sveper över en och man får en kallsup, just nu vill jag bara gråta. lägga mig ner och gråta. jag vill krama på någon, jag vill ha någon som säger att allting kommer att bli bra, som när man var liten. blåsa, så att allting försvinner. allt har bara blivit så komplicerat och jag orkar inte med det. jag vet inte varför jag mår så dåligt just idag. har inte tagit antidepressiva på två dagar. jag behöver en högre dos eller nya tabletter. ska nog ta en atarax och hoppas på det bästa, trots att den sällan kväver ångesten. skolångest, prestationsångest, jag knappt har ätit något på ett dygn, borsett från en billy's panpizza som jag nyss slängde i mig, fullkorn, skrapade bort allt som var på. jag orkar inte må dåligt. jag orkar inte ha ont.

hur ska man klara ett år till?

när festen är över börjar skolan igen

gårdagens kaninparty var över mina redan höga förväntningar. dagen började med shopping och släktkalas, och övergick i middag och fest. vi åt på en indisk restaurang på avenyn, som hade så sjukt god mat som vi fick billigare eftersom att vi var typ 40 personer. sen drog några av tjejerna, inklusive jag, till trägår'n och hängde på låset vid öppning. alla som var där var så party och vi hade jätteroligt, dansade på det feta dansgolvet och drack xider för 25 spänn. kändes helt underbart och tiden gick så fort, plötsligt var klockan halv 4 och det var dags att gå hem. insåg hur mycket jag kommer sakna alla och hur sjukt underbara de flesta är. jobbar bara en helg till och sen är det slut, i alla fall till jul om jag får erbjudandet. kommer väl gå tillbaka till liseberg och spela bara för att få vara där. kvällen slutade ganska oväntat.

utan att ha varit hemma stack jag sedan till korsvägen vid 12 för att ta bussen till skolan, självklart var både första och andra bussen full - ingen extrabuss någonstans. mötte sandra och vi tog vagnen in till kungsport och väntade på en buss som aldrig kom och sen på en till som kom till slut, blev bara en halvtimme sen.

allting kändes som vanligt. miserabelt.

men det var kul att få träffa den lite bättre delen av min klass, och sedan när alla treor skulle planera inför hulesärken fick jag väl mer eller mindre spasmer på resterande elever som inte har vuxit någonting alls sen förskolan. värre idioter får man ju leta efter. kom på varför jag hatar skolan så mycket, och varför det kommer bli så jävla svårt att hålla närvaron på en bra nivå. förhoppningsvis kommer året att flyga iväg och jag kommer längta till slutet. jag längtar redan tillbaka till jobbet, står hellre tio timmar och jobbar med underbara människor än att sitta i ett klassrum med kacklande idioter. men hoppa av är det ju inte frågan om. får trösta mig med att spendera pengar som den materialist som jag faktiskt är. har fortfarande 3000 kr kvar av lönen som jag får spendera.

ny design på bloggen :)

som ni kanske kan se! helt otippat började jag sätta mig och pilla lite. är fortfarande osäker på bakgrunden och har testat typ hundra olika versioner. men vi får se vad som händer. det får duga for now! min header är jag nöjd med, var osäker på om jag skulle ta den med lite svartvitt eller den i färg.




vad tycker ni om förändringen? :)
nu ska jag nog sova lite och sen upp imorgon för en heldag med pepp.

a lonely saturday night

här sitter jag och knappar framför datorskärmen. fast det är mitt egna val. jag har väl suttit i någon knapp timma och skrivit lite mer än två sidor avslutande diskussion till min rapport och hoppas på att det ska duga så att jag kan få mitt vg som väntar på mig. rapporten handlar om usa:s påverkan på miljön typ.

"Jag tror att de flesta skulle vara överens med mig i frågan, särskilt vi i Sverige och Europa, att USA måste ta till åtgärder och agera så snart som möjligt. Att de bär ett stort ansvar för dagens läge, och att de måste se på oss som förebilder och bra exempel för deras egna miljöpolitiska framtid. Det finns mycket att lära av oss, trots att vi har ännu mer kvar att lära. Varje enskild individ måste ta ställning och ta sitt ansvar, men det är de stora ledarna som har makten att verkligen göra någonting drastiskt. Att göra skillnad och få andra människor att öppna sina ögon och inse att något faktiskt håller på att hända. USA behöver en president att se upp till, någon som inte bara har pengar i sikte utan faktiskt tänker på befolkningen och på vår jord. Det enda jag kan göra nu är att hålla tummarna och hoppas på att USA:s invånare väljer rätt, både för dem själva och för miljön. "


en liten fortsättning på det som är bra med mig



utsidan;

- har fina tänder (raka)
- mina läppar
- min smajlgrop (syns ganska sällan dock)
- fint leende
- ganska söt ibland

insidan;
- rolig och lite galen
- har lyckats motivera mig själv att jobba varje dag i sommar
- att jag står för det jag tycker och vågar säga det
- ordningsam
- försöker vara trevlig och snäll även om jag inte är på humör
- vågar vara mig själv
- blivit mindre blyg på de senaste åren

den trettonde augusti




ont i halsen

jag vet inte om det är för att jag snart har druckit två burkar coca cola, eller om det är för att jag är överdrivet glad för att jag äntligen är hemma efter en väldigt lång dag. kanske både och, men glad är jag i alla fall! och blir ännu gladare när jag läser kommentarer både här och på bilddagboken :D igår tyckte sepi att jag var söt och j sa att jag hade en fin fläta idag, och man blir så glad av såna kommentarer. helt sjukt. det kan göra hela ens dag. jobbade ju ett tio timmars pass idag - ingen höjdare. vaknade imorse och hade ju tänkt åka in till stan för att spendera lite av min välförtjänta lön, men tror ni att jag kom upp ur sängen? nä. inte jag. så jag sov lite extra och sen iväg till jobbet. varit otroligt seg och allmänt usch idag, halsen började svida lite grann, så det är bara ännu ett tecken på att jag håller på att bli sjuk.

och när jag var som hungrigast och hade beställt en kycklingburgare i caféet så blev allt bara fel. fler personer beställde sin mat efter mig och fick den före mig! så hör jag att de står och pratar och ingen hade lagt på min kycklingburgare, så jag fick sitta och vänta i typ tjugo minuter innan den var klar - inte roligt! men sen fick jag den, och den var god. så det var lugnt.

jobbar öppningspasset imorgon, sen ska jag hem, försöka plugga det sista innan skolan börjar. vara utvilad till söndag, vill upp tidigt och dra ner till allum och spendera lite cash. nu fryser jag, så jag ska sätta på mig en tröja och kolla igenom lite sidor innan jag lägger mig och ser på någon film eller så.

håller nog på att bli sjuk

det känns så i alla fall. för det första har jag börjat frysa väldigt mycket, sover med mjukisbyxor, t-shirt, tjocktröja och strumpor - och filt och täcke på det. huvudvärk som kommer och går. idag mådde jag väldigt konstigt. helt utan förvarning börjar min näsa rinna lite då och då, och jag börjar hosta. det här är inte bra. känner mig väldigt trött och seg också. kanske är ångesten som visar sig i en annan form. och nu nös jag visst. ångest, ja, det har jag allt. men jag var hos doktorn idag och fick nya recept så nu har jag mer atarax om jag tänker för mycket. fick en annan antidepp med, vet inte om han skrev fel eller om jag ska ha den. hm.



på söndag är det fest. först blir det släktkalas för min syster som fyller tjugo, och sen blir det kaninfest. helt underbart.

i left you by the stairs with a credit card, to fill your hollow heart.

klockan är snart ett, jag tog bussen hem idag från jobbet. självklart på väg till spårvagnen kommer världens ösregn och jag blir genomblöt. så istället för att träffa skåningen idag så ska jag till honom imorgon innan jobbet :) dagen har varit väldigt bra i övrigt, ganska lugn, stängningen gick snabbt. imorgon blir det plopp som förra torsdagen - var nära på att skriva onsdagen, men det är det ju faktiskt inte. man hamnar efter i huvudet när man börjar jobba på en tisdag.

mamma kom in imorse med en lönespecifikation i handen och jag öppnade den med glädje, under juli har jag tjänat ihop 10 215 kr, vilket inte är så dåligt för ett sommarjobb. jag är stolt, det är mina egna pengar, något som jag har förtjänat. ska spara åtminstone 6000 kr och så ska jag ha lite kul för resten :D

nu är det snart dags att sova, hoppas att ni har det bra i regnet!

det känns både bra och dåligt

söndag till idag har varit konstigt och komplicerat. varit trött idag, men trots det så var det en bra dag. den gick fort, det regnade, inte så mycket folk i parken och jag fick stå med två gullungar, och jag fick en kram av the bear - uppskattas extremt. och imorgon ska jag nog ut efter jobbet med skåningen. trots att jag har stängning. woho.

i övrigt har allting bara gått för fort. det är inte ens en vecka kvar förrän livet ska börja på riktigt, då man måste släpa sig upp till skolan varje dag, eller nästan, bara så många dagar att man inte får 28% frånvaro som senast. sen är det ganska okej. sista krafttaget. sista året i skolan. man ska växa upp. det är läskigt. jag är inte redo, inte någonstans. och så måste man bestämma vad man ska göra efteråt. jag vill nog inte plugga direkt, kanske jobba först, sen plugga. helst i usa, eller jobba som au pair. måste ta körkortet också. ta ansvar. bli vuxen. har i alla fall nästan två år kvar som tonåring. då får man leva lite.

det mesta är väl kaos just nu. måste skriva en avslutande diskussion till min rapport som skulle varit klar för väldigt länge sedan, skönt att jag slipper skriva hela. och läsa gullivers resor och tänka tänka tänka, tog mig igenom inledningen idag på jobbet. haha. nej tack. mer sommarlov. mer sommar. mer liv. tack.

jag mår egentligen inte bättre någonstans. har tid hos doktor nu på torsdag tror jag. ska säga att tabletterna inte fungerar som de gjorde i början. att jag mår sämre. och fråga om mina skakningar. och kanske axeln. och hostan. allt som är fel med mig. jag är fel. åh. jag orkar inte vara fel. och det känns inte som om någon förstår. som om någon har tiden eller orken. eller ens vill bry sig.

jag vill bara känna mig hel.


heaven knows i'm miserable now

det är tisdag, det känns som måndag. blir snart körd till jobbet, sista riktiga veckan, nästa vecka är det skola för hela slanten. sista året. trean. studenten. sjukt. ska jobba en helg på slutet av augusti med. men annars håller det på att ta slut för denna gång, känns konstigt. sommaren har gått så sjutk fort. jag hänger inte med alls. på söndag är det fest i alla fall, det är najs. öeh, vet inte vad jag ska skriva.

saker är fortfarande komplicerade.

idag spricker jag nästan av glädje

släpade mig upp imorse och fick pappa att köra mig till jobbet, det var lite segt i början men sen gick tiden sjukt fort och plötsligt var det dags att gå hem! jag flög ut från plopp och var jätteglad. det är jag fortfarande! allt känns så underbart idag, första dagen på lovet då jag ska ut, och att det är med sanna och sandra gör det bara ännu bättre! har ledigt i två dagar och sen är det sista veckan innan jag börjar skolan och går sista året på gymnasiet! helt sjukt.

är jätteglad att några har svarat på mitt senaste inlägg, tack så hemskt mycket :D men ja, man borde uppmärksamma det som är bra lite oftare även om det kan vara svårt. jag är så glad att ni har så mycket att vara stolta över och som ni gillar om er själva, och jag är säker på att det är fler saker som andra gillar med er!

tell me what you don't like about yourself

jag är medveten om att jag ofta skriver om saker som jag inte tycker om när det gäller mig själv. och även om jag inte alla dagar tycker om hur jag ser ut så är jag oerhört tacksam för kommentarerna som jag får på bilder som ligger uppe i min bilddagbok. alla kommentarer betyder för mig, även om jag har svårt att alltid övertyga mig själv om att det kanske är sant. diskussionen kan hålla på hur länge som helst och jag kan förklara hur mycket som helst utan att komma ett steg framåt, men detta inlägg var istället tänkt mer positivt.

det är mycket lättare att se det negativa i saker, och det är ofta det man uppmärksammar först - istället för det som faktiskt är bra! så jag tänkte att jag skulle skriva några saker som jag gillar med mig själv, för ovanlighetens skull. och sen tycker jag att ni ska göra likadant (: tycker att det kan vara kul att veta vad ni tycker om med er själva! för det är ju egentligen det man borde rikta uppmärksamheten mot istället för saker som kan bli bättre - för det har ju alla. men vi är unika allihop och jag hoppas och tror på att ni har MINST en bra sak att säga om er själva - kan vara precis vad som helst. :) jag börjar!

utsidan;
- min ögonfärg
- långa ögonfransar
- ögonbrynen är ganska bra
- min näsa (och piercingen i den)
- gillar mina fräknar ibland
- min längd

insidan;
- jag är snäll
- jag försöker behandla alla bra
- helt okej på att skriva
- bra i skolan fastän jag inte anstränger mig

sen kom jag inte på något mer för tillfället! nu är det din tur :)

in the center of attention

 


ska snart iväg och jobba idag igen! blir centerhjulet, inte lika gott som plopp.

dagen har varit lite lång men det har gått bra ändå

jobbade ju i och för sig bara i 8 ½ timma idag, men det känns lite grann i fötterna trots allt. jobbar två dagar till och sen får jag lite ledigt. dagen var ganska bra, efter stängningen så började det självklart regna. lite småmysigt. stängningen var lite omständig också eftersom att man måste hoppa över bänken för att få ner jalusinen på höger och vänster sida och sen hoppa in igen och ta mitten, men annars gick allt bra och jag åt lite mer plopp än vad jag borde. hihi. rasterna var roliga och i spelet så gissade vi på vem som hade vunnit utan att kolla på den lilla tavlan.

förlåt, men jag har ingenting intressant att skriva egentligen. vill mest uppdatera ofta, vill bli bättre på det. men det kommer nog :) tror att jag ska ladda upp lite bilder från systemkameran och sen se på bambi!

åh, mina älskade disneyfilmer <3

en kompis på jobbet pratade om lilla sjöjungfrun för några dagar sen och gav mig ett otroligt sug efter att se på den, så tack vare våra framsteg inom tekniken kunde jag ladda ner den och så såg jag den i måndags. är de inte underbara? våra disneyfilmer. jag har inte sett någon på ett bra tag men efter det blev jag helt nostalgisk och var tvungen att leta upp några andra filmer också, så bambi ligger och väntar på mig. micke och molle blev nyss klar den med :D och inte nog med disneyklassikerna så hittade jag lite my little pony och krambjörnarna. det som man kollade på då allt var så simpelt.


  

vilken är er favorit av alla disneyfilmer? (:
jag vet inte om jag har någon, kanske lejonkungen isåfall. eller bambi för att alla är så sjukt söta i den.pocahontas är också bra. ja, jag har ingen favorit som sagt :D haha.

bla bla bla bla



dagen var väldigt okej. började jobba vid tre, och hade spelsamtal i en och en halv timma vid fem. så tiden bara flög förbi med raster och fulla spel. fick bunta som vanligt, åh. like it. och växelkassa. och allt sånt. hade ju stängning, och det gick bra men självklart tog det sin lilla tid som vanligt. pappa hämtade mig. det regnade lite under dagen men det var inget farligt. jobbar ju nästan hela veckan ut, torsdag - fredag - lördag, och ska nog sova hos mormor de två kommande nätterna. dels för att jag älskar min mormor och dels för att det är nära till jobbet när jag har öppning på lördag. och om en vecka ungefär kommer lönen och jag kommer spricka av glädje :D

hoppas att alla har haft en bra vecka hittills trots att vädret inte alltid varit på vår sida.

alla tror sig veta allt om alla

och alla tror att dem har rätt, alla vet exakt hur och vad man tänker och lyckas förvränga det man skriver till något helt annorlunda än vad som egentligen var meningen eller vad som egentligen står. det spelar knappt någon roll vad det handlar om längre. folk bryr sig alldeles för mycket och har mage att påstå saker som inte är något annat än lögner.

innan, när jag mådde riktigt dåligt och skrev om det, hände det ofta att vissa personer påstod att man bara sökte uppmärksamhet och att man inte alls mådde så dåligt som man gjorde. (för att ligga och gråta på golvet i några timmar utan slut, och känna att man är så hjälplös att man håller på att dö - det är ju ingenting.) att må psykiskt dåligt är inget att komma med, för det finns värre saker här i världen och när man säger att man mår dåligt så menar man det inte. för mår man riktigt dåligt så håller man tyst om det. tydligen. det är så människor verkar tycka att det ska vara. frågar man "hur mår du?" förväntar man sig inget ärligt svar utan snarare "bra, tack. själv?" - vare sig det verkligen är bra eller inte.

skriver man "måste gå ner i vikt asap" får man kommentarer där personer skriver "du lär ju inte få sån kropp bara av att sluta äta" eller möjligtvis "oh my fucking god, "måste gå ner i vikt asap" behöver du en miljon människor som säger till dig att du inte är tjock utan är jättesöt och har fin kropp? jag säger inte att du är tjock, men är det inte lite patetiskt att söka sympati på bdb?-.- ". egentligen vill jag skriva - i rest my case, och hoppas att alla andra som läser förstår idiotin. men jag ska skriva lite till. jag skrev aldrig något om att sluta äta och vad jag själv vet så har jag inga planer på att framkalla någon ätstörning genom att sluta äta, jag äter redan konstigt och oregelbundet nog. det har aldrig funnits några tankar på att sluta äta, för jag vet att det inte löser några problem. kroppen fungerar inte så. jag har inte sökt sympati någonstans, och behöver inte heller göra det. jag ber ingen tycka synd om mig för saker som händer. jag ber bara om förståelse ibland och tycker att det inte ska vara så mycket begärt. och har man problem med det så behöver man nödvändigtvis inte bry sig alls, gör något annat med tiden, jag har inte bett någon om någonting.

jag vill mest konstatera att jag inte är nöjd med min kropp och att det är en lång väg kvar tills jag blir det. jag vet att det egentligen handlar om att ändra inställning och se på mig själv med andra ögon, men det fungerar tyvärr inte så. det är lättare sagt än gjort. jag har försökt övertala mig själv så många gånger att jag duger precis som jag är men sekunden senare så krossas det man har byggt upp och man måste försöka på nytt igen, pussla ihop ett pussel med tusentals bitar. jag har aldrig varit nöjd med min kropp. visst finns det tillfällen då man ser sig själv i spegeln och tänker "inte så pjåkigt" - men det håller aldrig så lång tid som man önskar. det håller inte förevigt. och är det så himla konstigt att man har komplex? dagligen blir vi bombade med reklam av alla dess slag och media som pekar ut hur man ska vara och vilka mått som gör att man blir perfekt. bara under den senaste veckan har jag fått ungefär 5 reklammeddelanden om att "gå ner i vikt". som om inte ens egna ångest gnager nog, bollen rullar sig bara större och tillslut kommer det inte gå att stoppa. jag tror inte att de flickor med ätstörningar försöker söka sympati. bara för att jag har tagit mig nöjet att faktiskt vara öppen med mina tankar så betyder det inte att jag försöker söka uppmärksamhet bara för att alla andra håller käften.

jag är inte nöjd med mig själv. jag är inte nöjd med min kropp. jag hade inte tvekat en sekund att lägga mig på operationsbordet och åtgärda alla fel om jag fick chansen. och ska jag vara ärlig tror jag att jag vet lite mer om mig själv än vad ni andra gör.

thinspo



och det regnar fortfarande

vaknade imorse och tittade ut genom persiennerna. regnet föll ner från skyarna. och det har inte slutat än. men det är ganska mysigt trots allt. blev inte att gå ut och gå imorse som ni kanske förstår. istället sitter jag här och ska äta lite kladdkaka, vafan. varför inte. det är gott. det vet alla som har smakat min kladdkaka. internet har vägrat större delen av dagen så jag tog mig friheten att läsa ut boken mina hemligheter av sophie kinsella, åhhh den var så bra. mycket kärlek inblandad och man hoppades på att allt kunde vara precis som i boken, i alla fall början och slutet. bra bok, läs den. måste ta mig i kragen och låna gullivers resor och läsa ut den innan skolan börjar. herregud. det är redan augusti. vad har jag gjort med tiden? hade det varit förra sommaren hade jag nog slappat ut alla dagarna, men nu har jag ju i alla fall presterat någon. jag har jobbat. tjänat pengar. varit duktig. tagit ansvar. hoppas att få lite tid till att festa också. blir ju lissefest dagen innan skolan börjar. då blir det världens party hoppas jag.

jag känner mig ensam. nu blir det film, jag håller på att ladda ner lilla sjöjungfrun. åh.

försöker peppa mig själv

att komma i form och gå ner i vikt med hjälp av lite bilder



ska tvinga mig upp imorgon och gå ut på powerwalk/jogging

i need some fine wine and you, you need to be nicer

the cardigans strömmar ur högtalarna på kontoret där pappa sitter, och härifrån strömmar ingenting alls ut ur mina högtalare. det enda som hörs är knappande på tangenterna. vädret ute är inte vad som jag väntade, hade hoppats på regn och åska - en mysig söndag. men det är en blandning av mulet och blå himmel. jag orkar inte gå ut, jag släpade mig upp ur sängen vid halv fyra imorse.. idag. jag har ingen ork någonstans. och ångest ligger och gror i smyg. är otroligt sugen på socker, funderar på att gå ner till ica och köpa något eller kanske baka kladdkaka. borde inte göra något av det dock med tanke på alla jäkla komplex som jag har om mig själv. motsägelsefull? oh yeah.

mina fötter värker

efter fem dagar av arbete. men nu är det äntligen över för ett litet tag, är ledig både söndag och måndag innan en ny arbetsvecka tar till och fötterna börjar värka. stod i plopphjulet idag precis som förra lördagen, räkningen gick lite bättre idag och trots att passet var på 10 ½ timma så gick det ganska fort. synd bara att man missar dagarna så lätt, märker knappt vilken dag det är innan en ny börjar.

det har varit en lång dag

vaknade imorse och var inte särskilt utvilad, men upp måste man ändå! eftersom att jag somnade med fuktigt hår igår var det vågigt men det var fint så jag lät det vara :) silverschampot gjorde inte så mycket men sen hade jag ju inte i det så länge heller. skyndade mig iväg till bussen med drickyoggi, minimeal och lite vattenmelon som jag skulle ha till mat. det var varmt och segt och varmt och segt och varmt och segt att jobba - men det gör inte så mycket när man har underbara arbetskamrater. david frågade om han fick knyta ett snöre i min ring i näsan och dra runt mig någon gång, haha. och sen sa han att jag var konstig..

första halvan av dagen gick väldigt långsamt och jag buntade en del eftersom att de små pojkarna har lite problem med det. andra halvan gick fort. jag är en duktig tjej, så jag fixade växelkassa, två säkerhetspåsar och började på en tredje, plockade upp mynt och ja - gjorde ännu fler buntar. sen tickade visaren på klockan iväg och plötsligt var det redan elva och jens skickade iväg mig. fick en påse fruxo eftersom att det hade varit lagertävling och vi i daim hade skött oss bra.

nu är jag trött och seg, ska nog se några avsnitt av nip/tuck eller se på en film innan jag går och lägger mig. en dag till och sen är jag ledig två dagar - synd bara att vädret ska bli sämre :(

RSS 2.0