don't wanna miss a thing


måste bara dela med mig av denna video, helt otroligt fin.
jag får erkänna att jag grät lite efter att ha sett den första gången.
visst är den helt underbar? det pirrar till i hela kroppen.

i'm creeping your way, and these sheets aren't stopping me.



imorgon är det den första officiella dagen på jobbet!
kommer att stå i godishjulet precis som i onsdags, och förhoppningsvis jobba med någon som är social och trevlig, vilket de flesta faktiskt är som jobbar på liseberg! men så att jag inte känner mig ensam. kommer vara tvungen att stänga imorgon med, och då får det faktiskt vara någon mer i hjulet. får se om jag äter något där imorgon. fick pengar av mormor idag när vi var ute och åt på la sombrita - en spansk restaurang som ligger vid linné. så i värsta fall kan jag köpa något i caféet om det inte finns något gott i personalmatsalen. ska jag vara ärlig så är jag skitnervös för att gå dit imorgon. jag får försöka jobba på att prata lite mer med folket där och sånt. menmen, första dagen!

ska väl ta och se en film eller något, och sen sova (: jobbar från 15:00 till 23:15 imorgon. och hoppas på att vinna en auktion på tradera som mamma får hjälpa mig med eftersom att den slutar när jag är på jobbet! aja, over and out (: sov så gott alla som läser <3

det kanske är dags att gå och lägga sig

det är officiellt söndag, fåglarna kvittrar redan där ute,
och det håller på att bli ljust.

helgen har hittills varit bra, fredagen spenderades med w och j. vi åt tacos, kollade på sagan om ringen och the number 23 - som jag självklart däckade till efter ungefär halva. idag åkte vi in till stan och jag köpte en tröja på carlings! sen har jag mest suttit här. i brist på annat. har tagit lite bilder med, mest oseriösa, haha. kollat på fyra avsnitt av big shots - sjukt bra serie tycker jag. idag ska vi äta ute tillsammans med mormor, blir trevligt.

sen på måndag börjar jag jobba, tänkte att jag på onsdag eller torsdag då jag är ledig ska ta och skriva klart den där jäkla samhällsrapporten så att jag kan få mitt vg och lägga det bakom mig, försöka hinna låna gullivers resor och kanske gymma lite om jag orkar - vilket jag inte brukar göra. heja motivationen.

nu är det läggdags! god natt :)

-

varför är jag inte bra nog?


glass houses

it's ironic that people that cast the stones
are always the first to moan
when the stones are thrown at them

och av någon anledning känner jag mig ensam..

..och tom, och jag vet inte ens varför.

idag hade jag gärna velat vara på frihamnspiren med alla andra. vilka det nu var. träffar knappt någon längre här i göteborg. har tappat kontakten med folk. och nu i sommar hade man hoppats på att den kontakten skulle återupptas, att man skulle träffas nästan varje dag och göra allt möjligt som man bara längtat efter. men det är festival på diverse ställen i detta avlånga land, och några som jag vill krama befinner sig där. eller kommer att göra det snart. hultsfred var en bra vecka. och sen ska jag ju jobba, och sen är det säkerligen andra som jobbar. eller är på andra ställen i landet. hos sina pojk/flickvänner. charlie kommer jag inte att träffa på två veckor. och sen kommer det gå en månad tror jag. för att jag jobbar. kommer jobba varje vecka fram till skolan börjar. är jag ens redo?

sen ska jag ju hinna med att läsa gullivers resor och skriva om varför människan är.. jag minns inte ens vad jag skulle filosofera om. och skriva klart min rapport så att jag kan få mitt välförtjänta vg i samhällskunskap b.

ångest och oro ligger och gror i magen.
jag undrar om ensamheten någon gång kommer att försvinna.
om jag kommer att vara ensam i resten av mitt liv. om jag kommer känna det.
tur att det finns piller som trollar bort en del av det.

with hand held high into a sky so blue
as the ocean opens up to swallow you

this is where we both get scared

idag har jag sovit bort halva dagen!

har varit uppe sen klockan fyra, kollade på crowned som pappa hade spelat in åt mig - lovely! älskar såna serier. sen har jag suttit här som vanligt, ätit mat, kollat på film och ätit popcorn. zombie strippers var det förövrigt, vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. sepe. såg den mest för skojs skull, och jag skrattade en del för att den är så sjukt konstig. en del nakenhet, och det fick mig att tänka på bröstförstoring. vilket jag planerar att göra någon gång i framtiden. även om jag borde ändra självbilden istället. hmm. jaa.

imorgon ska jag upp tidigt, åka in till stan och träffa wille och någon mer som sen ska hit och sova över! vi ska väl chilla film och kanske käka tacos och sånt najs!

första dagen på jobbet!

snacka om att jag var nervös när jag vandrade igenom korridoren mot kläderiet.
skaffade i alla fall mina fina lisebergskläder, piké, byxor, skärp, fleecetröja och jacka. ska nog be om en kjol att ha till svarta leggings med när det blir lite varmt nu i sommar. särskilt smickrande kan man väl inte säga att de är, men jobbar man så gör man! och inga piercingar, håret ska vara välvårdat, diskret smink, svarta skor.. and so on. men dagen gick faktiskt bra! fick ju skåp och sånt, vattenflaska och åkbiljetter.

träffade min lilla ledare för dagen, hon var jättetrevlig och de flesta som jobbar på liseberg verkar snälla och lite tokiga. men sånt gillar vi! lite halft awkward första dagen dock. jag har träningsvärk i kinderna efter att ha lett så mycket mot folk. tror att jag kan ha räknat fel någon gång med pengarna - måste ta in matten igen. övergav den nästan helt när matte b slutade :D det är lite stressigt att stå vid lyckohjulen ibland. folk kommer i vågor, ibland är det inga där och ibland är allt fullt - trots att vi stod vid godishjulet som inte ligger på den stora gatan. har ganska ont i fötterna också, man går och står som lisebergare! och sitter ner på rasterna. mycket information att ta in också, hon hade ett fyrasidigt häfte med punkter att gå igenom som jag sen ska lära mig, men det blir väl rutiner och förhoppningsvis enklare än vad det låter.

jag är tydligen en naturbegåvning när det gäller att skjuta mynt också! heja mig! så det är sånt jag ska göra hela sommaren. haha. börjar jobba på riktigt på måndag, varje vecka fram till skolstarten, plus en helg efter att skolan har börjat. sen får vi väl se om de vill ha mig och om jag uppför mig, men pengarna kommer att rulla in. det är tydligen fest på söndag också som de tyckte att jag skulle komma på, men jag får se.

idag är det west coast riot som jag så sjukt gärna vill gå på. men det är inte värt att betala 600 spänn för att se the used, inte när jag inte har så mycket pengar. funderar dock på att jobba som volontär, fick ett sms idag. men det känns lite sent att maila nu. kaos! och att vara volontär på metaltown är visserligen kul men det är ju the used jag vill åt! får se om en viss man kan smyga in mig.

blir att sova snart och låta kroppen vila efter idag!

vad ska man göra?

sommarlov
visst är det uppskattat

men just nu kan jag inte hitta något att göra. det var meningen att jag skulle komma igång med träningen nu i sommar, så att det blir av - fast självklart blev jag sjuk och då är det ingen hit. sola hade jag också tänkt göra, men vädret vill sig inte och det blåser sjukt mycket. sen umgås jag inte med så mycket folk i göteborg, vet inte var de håller hus faktiskt. sen kan man ju alltid baka - men man måste tänka på att inte stoppa i sig för mycket onyttigt, särskilt när jag inte tränar. kolla film kan man ju alltid göra, men filmerna börjar ta slut så mycket som jag kollar. samma är det med tv-serier, alla har uppehåll. det börjar en ny serie som heter big shots på kanal5 idag, ska ge det en chans. i övrigt har jag suttit och dreglat över kläder som jag kanske ska köpa när lönen kommer in, vilket i och för sig är om ett ganska bra tag. ska beställa några tröjor som jag ska sy om, har lite pengar kvar från min födelsedag och sen fick jag ju pengar av mormor.

har suttit och kollat på tradera också, det är farligt. hittade några klänningar som jag vill ha och en till sak.. lite hemligt för jag vill inte att någon annan ska bjuda på den!

såå.... vad ska man göra?

leave out all the rest

vaknade väldigt tidigt imorse och mamma kom springande med hostmedicin. hostan vägrar ge sig. men jag hoppas på att det går över till nästa vecka då jag ska börja jobba!

var på informationsmöte igår, fick även skriva under avtal och få ett personalkort så att man kan komma in på liseberg och lite sånt. kommer tjäna ungefär 82 kronor i timmen, sen kommer det ju till ob-tillägg och semesterersättning. så i slutändan blir det ju en del. (: har skickat in en blankett för skattejämkning så att jag får behålla så mycket som möjligt. kommer att jobba hela sommaren. var meningen att jag skulle vara ledig under vecka 28 men de ville att jag skulle jobba då med! det kommer att bli kul.

imorgon ska jag på utbildning, eller bredvidgång som det tydligen kallas.
nervöst!!


jag har blivit dålig

på att blogga

de senaste dagarna har jag varit med charlie
plus att jag har varit sjuk och inte haft lust med något
men, bra nyheter - jag håller på att bli frisk :)
har inte hostat mycket alls idag.

igår lämnade vi av charlie vid tåget,
sen åket vi hem till mormor.
fick ta med oss en hel del av min kusins grejer hem, kläder, skor, smink och lite sånt. gick igenom det senare på kvällen, och det fanns en hel del grejer där som kunde användas. samtidigt känns det konstigt att gå igenom sånt som varit hennes. men det har börjat sjunka in att hon inte finns i livet längre. det är lite lättare att hantera. men jag önskar fortfarande att jag hade känt henne bättre. tror att vi hade haft kul ihop.

senare idag är det informationsmöte på liseberg.

minnesstund

det var ingen begravning, utan mer en minnesstund för henne.
vilket var ganska skönt faktiskt. mormor var där och grät med mig.
men självklart fick hon upp mitt humör som alltid.
hon är nog den bästa i hela världen.

jag är fortfarande sjuk. känner mig som en zombie.
vi ska åka och hämta charlie om ett tag,
så får han ta hand om mig. vi firar 4 månader idag förövrigt <3
sen ska vi äta mat och sånt. woho.

imorgon är det begravning

jag hatar begravningar

det är bara ett bevis på att det faktiskt är sant
och har det inte tagit sig in i huvudet än,
så är det troligt att det faktiskt gör det nu.
ett bevis på att jag aldrig kommer få krama henne igen,
ett bevis på att jag aldrig kommer få prata med henne igen.
ett bevis på att hon inte finns längre. att hon är borta.

min andra begravning för i år.
tror den här blir jobbigare. mycket jobbigare.

vila i frid. jag saknar dig.

jag är sjuk

och mår åt helvete

har feber och går från att frysa till att svettas osv.
misstänker öroninflammation. halsen svider då och då.
hostar upp mina lungor, det är obehagligt.
snorar gör jag ju också. mysigt. nyser.

känner mig lagom zombie.

trots det var jag uppe och gjorde sallad och skrubbade färskpotatis, som jag sen kokade. satte på ugnen och la upp lite grejer. fifan vad snäll jag är. kollade på the diving bell and the butterfly - fjärilen i glaskupan, ganska bra. hade säkert blivit mer berörd om den inte hade varit på franska.

nu ska jag kolla på cityakuten eller något,
sen blir det väl mer film. och vänta på att någon ska ta hand om mig och ge mig allt jag behöver. men det tar ett tag för mamma har lunch här med sin chef och arbetskamrat. damn it, TA HAND OM MIG.

först vill jag bara påpeka..

..att jag är väldig tacksam för kommentarer!
både positiva och lite mindre positiva,
att få respons är guld värt. och det kan förgylla ens dag!
så ett stort tack till er som läser :)

sen ska jag väl beskriva dagen. lyckades somna igår trots att jag hostade upp mina lungor lite till och från. när jag vaknade var jag helt slut. gick upp tjugo i sju, fixade mig och allt sånt. åkte till liseberg och gick på service utbildning mellan 9.00-14.00 som var ganska kul! handlade om att lära sig bemöta folk, att vara trevlig, fick gå en liten parkvandring så att vi lär oss vart toaletter, bankomater och sånt ligger. så det var lärorikt. :)

i slutet började dock migränen spöka, jag hostade och nös lite då och då och snörvlade väl en hel del. underbart att vara förkyld. vädret är molnigt och det är typiskt svenskt. känner mig halft död, men det ska väl gå över någon dag. 450 kr får vi för utbildningen vilket är najs. måste bara kolla hur man fixar det när det är informationsmöte på måndag.

jag ska ju nämligen jobba på liseberg och deras lyckohjul :) kommer mest stå vid olika chokladhjul. och nästa onsdag är det utbildning inom det, och så måste jag ju lära mig skjuta femkronor sådär snyggt som de gör. ser fram emot att få jobba och tjäna pengar. träffa människor och allt sånt! börjar jobba på riktigt om två veckor.

betygen ramlade ner i brevlådan idag, och det var väl ingen överraskning hur det skulle se ut bortsett från betyget i samhällskunskap b, som måste ha blivit fel eftersom att jag ska få vg och inte g - det har inte ens varit på tal. måste maila min klassföreståndare och även påpeka att min lärare inte har skrivit in betyget för samhäll a heller.

hoppas att alla har en bra dag, jag uppdaterar kanske sen. ska bättra mig!

you can call me a cynic, but at least i'm realistic.

ångesten smyger sig på, första gången på några veckor.
och denna gång är det på grund av saker som har hänt.

jag måste skriva av mig.
men jag vet inte om jag orkar.
inte just nu i alla fall.

jag vill bara att allting ska vara bra.

jag är ensam.
det enda jag har,
är musiken,
att trösta mig med.

känner för att tröstäta,
för att vara självdestruktiv.
och hoppas på att det försvinner.

baksmälla of doom

nej jag vet inte riktigt
rubriken får vara som den är
jag orkar inte vara påhittig

mitt huvud sprängas, jag kan inte hålla fokusen, min hals är svullen, jag spottar slem, dör av värmeslag, min mage bubblar av både det ena och det andra, mest ångest tror jag, och nu måste jag ta mina antidepp, jag gick upp för en halvtimma sen. fan. ska äta lite med. jag skriver mer snart. när det mesta har gått över.

känn ingen sorg för mig göteborg

det var länge sedan jag var så här glad
lyckorus i magen
underbart

antidepressiva var ett bra beslut
för jag mår så mycket bättre
och tillsammans med sommarlov
och bra människor..
så är det oslagbart

hultsfred snart
fest 24/7

happy birthday to me


nu är det äntligen dags för the big day,
jag fyller nämligen 18 idag - den 7e juni!

åldersnojja ligger och gror, nu måste man börja övningsköra så att man kan ta det där körkortet, börja tänka på vad man vill jobba med eller om man ska plugga vidare efter gymnasiet och isåfall ta ett år imellan? och om jag verkligen ska plugga i usa eller inte, eller bara ta sommarkurser. måste börja tänka på att ta lite mer ansvar och sen är det ju att flytta med - ojoj! det kommer ju att hända inom de kommande åren och man måste börja önska sig tråkiga saker som tallrikar och bestick när man fyller år eller tar studenten som jag gör om ett år. men jag försöker andas, ta det lugnt.

idag är det min dag!

sluta drömma om det ljuva livet

håkan hellström har lyckats hålla mitt humör uppe idag

bloggen är flyttad och jag hoppas att allt kommer funka bra
rastlösheten bubblar fortfarande men det är inte lika illa,
för dagen är snart över och om knappt 4 timmar fyller jag år.
ska upp vid 9 ungefär, få paket, sen frisören och lite annat.
charlie kommer, äta mat och tårta och allt som man gör.

självklart sa mamma att hon redan hade tårta tills morgonen
och nyfiken i en strut som jag är frågade jag vart den fanns

sen på söndag åker charlie, vet inte exakt när,
ska börja packa inför hultsfred. på måndagen blir det mer pack,
och sista minuten-shopping och sen är det tisdag!
doktorn klockan 9 och sen går festivalbussen 11.40
då blir det party tills veckan är slut!

PEPPAD INFÖR HULTSFRED? JA.

jag sprängs

rastlösheten bubblar över

sommarlovet har varat i ungefär 8 timmar hittills,
och jag gnäller redan om att "det finns inget åå göööö"
hur ska jag klara mig hela sommaren?

läste ut sushi för nybörjare förut, fick en ny bok av mamma,
börjar på den imorgon. blir väl att sola då med.
och sen har mitt fritidskort gått ut så jag är fast i partille.
kanske går en sväng till allum och letar bikiniöverdelar,
klänningar och diverse linnen och sånt.

sen - förutom att häcka framför dator alternativt tv - så kan man träna. något jag tänkte försöka få igång i sommar så att det blir en vana och inget plågsamt som tidigare. nu har jag ju tid! en dag till, sen fyller jag år och då händer det lite mer. frisör, få paket, charlie kommer, packa till hultsfred och sånt. så fram tills dess kan jag nog hålla mig lite sysselsatt. men det känns för tidigt att börja packa nu.

känner mig nästan uppgiven och vemodig

och en hel bunt med massor av andra komplicerad ord

det är sommarlov. man kommer vänja sig vid att inte gå upp sex på morgonen. vänja sig vid att vara vaken lite längre. vänja sig vid att inte ha något som man måste göra. och sen får man vänja tillbaka det. känns som om jag kommer gå upp och vara stressad och tro att jag har försovit mig. men det är sommarlov. hallå.

min aptit är kass. har gått ner 1 kg, vilket är ganska party.
mina drömmar är utflippade som vanligt.

och jag är fortfarande chockad efter beskedet i förrgår
jag kan inte fatta att det är sant

SOMMARLOV

och det är så jävla gött

inga mer läxor, inga mer lektioner, inga mer prov, inget sånt tråkigt. nu är det äntligen slut på allting - för ett tag. i augusti börjar vi igen. och det är lång tid kvar tills dess! ska iofs läsa en bok under sommarlovet. men whatever! det räknas inte. nu har jag ungefär två månader på mig att göra vad jag vill. ska jobba lite när jag fått info om det, ska sola, hultsfred är snart, fylla år på lördag, vara med folk, må bra, jag vet inte. jag kan göra vad jag vill! utan att behöva tänka på något annat. och jag kommer inte vara stressad eller må dåligt :D

HALLELUJAH MOMENT

nu ska jag ut och sola

det är en ny dag.

och jag tänkte att jag kunde nämna alla de bra saker som hände under tisdagen, trots nyheterna om min kusin. efter att jag har börjat med antidepressiva mår jag bättre. jag känner mig gladare och på något sätt ser jag positivt på saker och försöker hålla humöret uppe.

dagen började med att jag sov lite längre, struntade i naturkunskapen - inget viktigt, sen var det engelska - fick tillbaka massa saker och fick beröm av min lärare plus ett mvg, woho, inte så oväntat men jag är stolt. sen tömde vi skåpen. känslan av att sommarlovet låg bakom dörren började bubbla. skulle egentligen till frisören imorgon men hon hade skrivit ner fel tid och så, så det blir på lördag. vilket funkar helt okej. imorgon ska jag istället baka tills på torsdag då vi har skolavslutning och sedan sommarlov. välförtjänt.

jag låg ute och solade i ungefär en timma, de andra dagarna jag har gjort det har det inte tagit något. men nu - jeez, har bränt mig lite. men det är najs! lite röd och varm i kroppen, så nu får jag chilla med solandet. fortsätta läsa, vilket är jättehärligt. på lördag blir jag nästan vuxen. hultsfred blir på tisdag. obama blir demokratkandidat.

livet rullar på, trots att saker händer. ni ska inte missta er, för jag är verkligen ledsen över det som har hänt. det är helt ofattbart, jag kan inte skriva det nog med gånger. men livet fortsätter. kanske har jag inte insett det egentligen, kanske har chocken inte lagt sig, och det kanske är därför det är lättare att hantera, eller trycka undan. jag önskar att hon fortfarande fanns. jag önskar att jag fick spendera mer tid med henne. jag önskar att hon kunde mått bra.

men mest av allt, önskar jag att hon har det bättre där hon är nu.

jag vill inte att det ska vara sant

det är för overkligt, ofattbart..
sånt händer inte.

jag önskar att jag kände dig bättre. att vi hade träffats oftare. det var ett år sedan sist. jag hade hört från mormor att du inte mådde så bra. men jag fattade väl inte hur det verkligen var, om någon gjorde det. de andra hade lite mer koll. man blir arg. det ska inte vara såhär. det ska inte hända. du var min favoritkusin. fan. jag önskar att jag hade kunnat göra någonting. att andra hade kunnat göra någonting. allt är bara orättvist.

och livet ska fortsätta


det är så jag säger det

det kan ta slut i morgon
eller hålla på för alltid
ibland är det så

- håkan hellström

..och plötsligt händer det

det är så jävla overkligt

jag vet inte ens vad jag ska skriva, om jag ska skriva. jag vill inte inse det, att det är sant. för det är så overkligt. ofattbart. det händer bara inte. men mamma sa det och en våg av chock sköljde över mig. det funkar inte så. det är inte rättvist. man ska inte må så dåligt. man ska inte ta en sån utväg. det är bara fel. fyfan.

jag önskar att jag hade lärt känna dig bättre kusin, det gör jag verkligen, du var alltid så glad, och du skulle laga maten på min student. jag antar att det inte blir så. fyfan. det ska inte vara så orättvist. jag hoppas att du har det bättre där du är nu, och att det inte gör ont längre.

vila i frid lois. <3

veckan ser bra ut

veckan har börjat! och vanligtvis hade det känts åt helvete.
men denna veckan ser riktigt bra ut!

måndag: friluftsdag (jag har varit hemma)
tisdag: sista skoldagen (slutar tidigt)
onsdag: lediga - frisör - baka
torsdag: skolavslutning
fredag: nationaldagen
lördag: födelsedag - charlie kommer
söndag: ?

sen är det nästan dags för hultsfred!
och jag är extremt peppad.

jag mår bra :)

jag måste be om ursäkt

för att bloggen har blivit ganska tråkig
och innehåller mest vardagsinlägg

men jag har haft saker att göra och inte orkat skriva så mycket seriöst. jag har en hög med artiklar från metro som jag tänkte skriva om, men det har inte riktigt blivit av. så jag ber om ursäkt! ska försöka bättra mig, och kanske fixa en ny layout med. får se!

snart är det släktkalas för mig och mamma.
jag har haft ont i magen sen igår. inte peppen!

RSS 2.0