påminnelse: GÅ OCH RÖSTA, alla som har åldern inne!

när man väl har gjort sitt val, så är det bara att gå och rösta!
det tar oftast inte mer än fem minuter av ditt liv.
här hittar ni en hel del information

man kan påverka hur det här landet ska styras.
görebagöre. ni kan gå in på partiernas hemsidor och läsa lite grann om varje och se vad ni håller med om. ni behöver inte råplugga in allt de har att säga. sen finns det en hög med tester på internet.
till exempel: aftonbladet, svt, dn och svd

finns det någon som redan har varit och röstat? :)

kommentarer
Postat av: Jessica

var och röstade idag :)

2010-09-13 @ 22:33:52
URL: http://byjessica.blogg.se/
Postat av: Anonym

alltså på min skola fick man svara på en anonym poll. just nu ligger moderaterna etta på 34% och sverigedemokraterna ligger tvåa på 18% cha det känns ju jävligt kasst. skulle vilja rösta, fyller dock sjutton nu i december så eh nästa val it is :(

2010-09-13 @ 22:56:45
Postat av: pandafarfarNNNNN

öh namn samn url-fält funkade ej öh men det är min kommentar öh :( lolz



http://pandafarfar.blogg.se

2010-09-13 @ 23:22:35
URL: http://pandafarfar.blogg.se/
Postat av: Rozanne

Hey det skulle vara kul och veta vilken/vilket parti du ska rösta på! :)

2010-09-14 @ 06:29:43
URL: http://lakrrits.blogg.se/
Postat av: takai

jag har röstaaat! :D varför skulle maninte göra det liksom? :D det blev moderaterna

2010-09-14 @ 07:15:49
URL: http://takai.blogg.se/
Postat av: Linda

yezyez, jag var och röstade igår (:

2010-09-14 @ 12:14:22
URL: http://lindaigglund.blogg.se/
Postat av: pandafarfarn

det är en så sjukt jobbig situation för liksom va, det är så jobbbigt för alla som bryr sig om vad som händer med sverige när man inte vet vad man röstar för eller vet vad det finns för alternativ. alla är lika mycket värda och alla behöver ju ha ett hem liksom. var det än är :(

2010-09-14 @ 12:18:37
URL: http://pandafarfar.blogg.se/
Postat av: zelda

japp, förtidsröstade på v för några dagar sedan ;D

2010-09-15 @ 12:17:00
Postat av: Shadi

yesyes, röstade förra veckan. vänsterpartiet blev det :) heja rödgrönt!



vill bara säga att det är helt äckligt stört vilket stort stöd SD har. jävla mongon. tror inte att folk som stödjer detta parti faktist tagit sig tiden och fördjupat sig i deras politik, för hade dom gjort det hade dom inte kunnat kringgå the fact att SDs åsikter är totalt rasistiska och främlingsfientliga. jag äcklas över hur okunniga alla är. det är ju inte invandrare som SD är emot, utan det är mörka människor. muslimer. mörkare drag. annan hudfärg.



skulle det handla om vita invandrare från usa, canada eller från nåt europeiskt land hade dom fan inte brytt sig ett skit. det är så jävla självklart att dom är emot islam. allt & alla som inte är som DOM ska alltså inte vara välkomna här? deras åsikter bygger dessutom på NOLL % fakta. dom kan lika gärna påstå att det finns rymdtroll som bor på månen. WTF. att stoppa invandringen löser ju inte ett skit. det har ingenting att göra med de samhällsprolem som vi har idag. SD har fan inte lösningen, de adderar bara på mer jävla problem.



dessutom vill de att folk som invandrar hit ska "assimileras" istället för att "integreras." VAFAN i helvetes jävla fittskit är det för nåt? att ALLA ska bli som DOM, att alla ska dela DERAS värderingar och åsikter, alla ska omfamna DERAS kultur och ALLT som DOM tycker är bra. ska man glömma sina rötter och det som gör upp en stor del av sin identitet? okej att lära sig det svenska språket, okej att respektera det svenska landet och dess sociala struktur, men herregud, det är en sån STOR skillnad mellan att assimileras och integereras. skillnaden är att den ena är fuckin pure racism och fascism inslaget i ett fint jävla hårigt pungkkul-paket serverat på silverfat till de rövknullade blinda idioterna som faktist går och röstar på SD. wake up och inse fakta, ni röster ju practically på hitler, och nej jag överdriver inte.



om SD får tillräckligt med röster och verkligen kommer in i riksdag vill jag nästan inte bo kvar här längre. jag anser mig själv vara kurd-svensk. född och uppväxt här i sverige, likaså min kompis som kom hit vid 8 års ålder, hon är fortfarande svensk medborgare, svensk-iranie skulle jag vilja kalla det. men varför i helvetes jävla helvete ska först och främst "svensk arbetskraft" få jobb? är inte jag ljus nog? inte blond nog? herrejesus. jag känner verkligen hur klyftan bara blir större och större mellan olika etniciteter, kulturer, religioner. ren jävla rasism. våld och kriminalitet ligger inte i ens blod. det ligger i den sociala miljön. inte i ens hudfärg, inte i ens ögonfärg, inte i ens hårfärg.



detta var hur hitler kom till makten. ofta han blev så mäktig som han blev genom REN TUR? han blev fuckin VALD av folket. arbetslöshet, dålig ekonomi, desperata tider - folk slutar tänka långsiktigt. hitler manipulerade, och fick till slut vad han ville. precis det som SD gör - orimliga slutsatser på problem, bullshit-statistik, statements som bygger på complete nonsense! jesusfuckinchrist.



avslutar med att säga att beliefs och ideologier skiljer oss alla åt, men lycka, sorg och ånger för oss alla samman. jag känner glädje precis likadant som någon från korea, precis som någon från nigeria. jag gråter och känner sorg precis som någon från mexico, precis som någon i finland. en känsla som ilska eller lättnad är likadan vare sig du är från europa eller sydamerika, vare sig du är ljus eller mörk, vare sig du är arab eller jude, vare sig du tror på gud eller inte, vare sig dina ögon är brungröna eller gråblåa. känslor och mänsklighet för oss samman, för oss ihop. vi borde stötta människor världen runt, från autralien, upp till island, ända ner till sydafrika. at the end of the day känner vi livsglädje på exakt samma sätt, vi kommer även alla dö nån gång för vi är alla mänskliga. du. jag. dom. vi. alla kontinenter.



ett barn som föds, vare sig i afghanistan eller i kanada, vad vet det barnet om våld? vad gör det ena barnet mer "farlig"? är det rent biologiskt? don't think so. samma gäller vuxna människor. vad gör en person från irak mer farlig än en person från estland? SD tar en liten pytte minoritet av muslimska extremister och påstår att ALLA muslimer är precis såhär och älskar att sprängar upp sig själva och krascha flygplan i byggnader. då kan jag lika gärna påstå att alla tyskar är nazister för hilter var ju det? eller att alla kristna är precis som the KKK? VART FAN LIGGER LOGIKEN? vi borde kämpa för jämlikhet och mänskliga rättiger, vare sig vart du kommer ifrån; bonsier, irakier eller norsk; hetero-, bi- eller homosexuell; konservativ eller liberal; agnostiker eller buddhist. snälla var inte så jävla blinda, så jävla korkade.

2010-09-16 @ 05:47:35

give me some love:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0