jag är bäst

för alla röker, utom jag.

"alltså jennie låter som en gammal dammsugare"

det är fezt här. nästan. imorgon är det fezt. på riktigt.
jennie, dennis, martin, gunvor och thomas är här.

jennie ligger och snarkar, vi har nyss kollat på midnight meat train - som var sjukligt dålig och sjukligt b. jag blev ledsen. jag trodde att den skulle vara läskig. men det var den inte. tror ni fattar. det ska vara brutalt och slakt och troligt, men det var inte så trovärdigt. längtar till festen imorgon. vi ska till stan innan och shoppa grejer. jag ska vara nörd fer sure. det blir naiz.

vet inte vad jag ska skriva. kommer inte vara så aktiv under helgen i alla fall. på lördag ska vi fota. det ska bli bäst. peace out bro.

and i am done!

lagom stolt över mig själv.
psykologiarbetet är klart, skrev tre sidor om depression varav två av dem bara var fakta. reflektionen var som alltid lättast att skriva. nu är det ingen mer psykologi förrän vecka 48, men jag kommer nog smygläsa i boken bara för att det är så intressant ändå.

god natt!

halva lovet har redan gått

känns sjukt. däremot så är det rätt bra. för nu är det den bättre halvan av lovet som är kvar. imorgon kommer dennis, martin och gunvor hit. dom stannar hela helgen. sen på fredag är det fest som sagt. och sen på måndag börjar skolan, men då är det case i några veckor och ingen vanlig skola :D skönt!

själv sitter jag här och skriver mitt psykologiarbete. känns duktigt.

jag vill till london och gå på café

 
dricka varm choklad med marshmallows, grädde, chokladsticks och sånt gott.
bjuder på en bild på min hund som är nytrimmad.
nu ser hon nästan ut som en riktig hund igen, och inte en golvmopp.


jag tror jag har lågt blodsocker eller så håller jag på och dö

de senaste två veckorna, har jag gått runt och känt mig yr, som om man ska stupa i vilken sekund som helst. det är inte så asroligt som det låter. jag börjar bli lite orolig. för så här känner jag mig bara när jag står längst fram på en konsert tryckt mot staketet - millencolin och senaste panic! - och då är det ju ändå ganska förståeligt.

idag kom jag inte upp ur sängen förrän halv fyra. vaknade vid tio tror jag. kunde verkligen inte ta mig upp ur sängen. det är irriterande. måste se till att bli klar med psykologin >_< och imorgon ska jag shoppa och hämta gullungar i stan. sen är det fredag och då är det fezt. blir väl runt 20 pers tror jag.. can't wait.

längtar mest till nästa månad, då en viss person kommer till göteborg och kramas med mig..

jag vill ha en i koppel
My nerves will be the death of me, I know.

so here's to living life miserable.
and here's to all the lonely stories that i've told.
maybe drinking wine will validate my sorrow.
every man needs a muse and mine could be the bottle.

maybe then i could sleep at night.
i wouldn't lie awake until the morning light.
this is something that i'll never control.
my nerves will be the death of me, i know.


city and colour - the death of me

ehm, god morgon osv

jag kanske inte borde ha sovit. men vafan. jag tar och skriver klart arbetet imorgon. då SKA jag göra det. fick nyss reda på att jag och min underbara grupp fick mvg på vårt irlandarbete. inte så dåligt vaaaaaa? jag brukar aldrig få mvg. bara i engelska. och ibland svenska.

jag gick hem

inte från stan, men från partille centrum. uppförsbacke hela vägen. är fortfarande sådär härligt sjuk, så pass att man får ont i både lungor och hjärta när man anstränger sig det minsta och tror att man ska dö för att allt blir så kvavt. isn't it lovely? gick upp klockan åtta imorse. åkte till doktorn. ska dubbla dosen och börja käka atarax varje kväll i typ tio dagar. (jag tycker att det suger rätt så mycket att behöva ta tabletter för att sova, men ändå)

att ha sovit tre timmar gör att jag känner mig ännu mer zombie och allt går i slowmotion. så jag funderar på om jag ska krypa ner i sängen och sova lite till. om man bara hade sällskap..

jag är trött på att inte kunna somna..

..när jag borde. för det betyder att jag fortfarande är vaken när klockan närmar sig fyra, och ännu längre om jag har otur vilket jag oftast har. de senaste veckorna har varit no good när det gäller min sömn. trots att jag ställer mitt alarm på mobilen gånger tre, så kan jag inte släpa mig upp ur sängen förrän klockan når tre på eftermiddagen.

ska till doktorn imorgon klockan nio,
förhoppningsvis kan jag justera dygnsrytmen då.


där regnbågen slutar, av cecelia ahern.

fick bli en ny kategori för detta. böcker, & sånt la jag mest till för att det såg så mesigt ut. anyways.

läste nyss ut den här boken, där regnbågen slutar, chiclit, den var väldigt bra och bestod genom hela boken endast utav brev, mail och lappar, vilket jag aldrig stött på tidigare. så det var en annorlunda känsla att läsa boken. men jag gillade den. ville inte att den skulle ta slut, även om man gärna ville att ett visst slut skulle ske. ni borde läsa den.

handlar om rosie och alex som är bästa vänner sedan de var sju år gamla och skickade lappar till varandra i klassrummet. man får följa deras liv genom brev och mail osv, i väldigt många år. handlar mycket om kärlek och vänskap och allt som hör till. så om ni har tid över och gillar chiclit, läs den!

det var tomt på bilder


söndagsångesten kommer som på beställning.

jag tror inte att känslan som jag har just nu bara är inbillad. jag känner mig övergiven och bortglömd. samtidigt är jag medveten om vissa saker. ska väl inte gå in på någon detaljerad förklaring, det får väl människor att känna sig utpekade. fast kanske är det så man borde göra, så att de faktiskt förstår att man tar illa upp, eller snarare känner sig osynlig. som alltid. som vanligt. jag blir inte överraskad direkt, men det gör ju fortfarande lika ont.

att folk inte hör av sig när de ska göra grejer.
ah jag orkar inte. jag börjar snart lipa.

kärlek är det bästa och värsta som finns i hela världen.

ännu ett nattskrivet blogginlägg.

mitt hjärta stretar åt olika håll. jag vet inte vad jag vill eller vad som är bäst. spelar det någon roll att det pirrar i magen när jag pratar med någon, samtidigt som det gör ont att se en annan på stan. medan den tredje bara gör mig mer förvirrad. som om det ens var möjligt? trots alla omständigheter vänder jag mig till den som sårat mig mest. bara för att jag inte har någon annan att prata med. inte på samma sätt i alla fall. jag bara väntar på att någon med samma egenskap ska vandra förbi så att jag kan försöka komma över dig. eller komma över känslan som jag tror att jag saknar. vet inte vad som stämmer in mest. jag vet inte om jag orkar veta.

ett känslomässigt kaos
kärlek gör ont
kärlek gör mig förvirrad
alla dessa känslor
jag vill stoppa dem i en burk och ställa längst in i gaderoben. långt ifrån dagsljus och verklighet. hur kan man känna så mycket på en och samma gång? hur kan något fortfarande göra ont? jag vet inte vad det är jag saknar, personen eller känslan.

allt känns lika deprimerande och stormigt som vädret utanför mitt fönster. regn och rusk. jag är en enda stor klump av förvirring. ångest. oro. allt som hör till. ge mig ett facit tilllivet och en karta över känslor, fast jag har ju aldrig varit särskilt bra på att läsa kartor..

regnet når inte ens in så att det kan smattra mot fönsterrutan. regnet gör mig inte ett dugg lugn. jag sitter uppe och klockan är sex(om inte vintertiden har kickat in för då är den väl fem.. tror jag) och du är fortfarande vaken. pratar i metaforer för jag vet inte hur jag ska beskriva det annars. vad det nu är.
batteriet behöver laddas för andra gången på detta dygnet.
jag vet inte vart jag ska ta vägen. regnet öser fortfarande ner. när tar det slut? när tar detta virrvarr av känslor slut? ingen vet. eller?

just nu vill jag bara sova och hoppas på att hjärnan tänker på annat när jag väl vaknar upp..

- jag var fortfarande vaken när klockan var sex, eller ja, sju om det inte hade blivit vintertid. vet inte vad som höll mig vaken.


headfirst slide into cooperstown on a bad bet

ikväll har jag inte gjort så mycket nödvändigt. förutom att städa badrummet. det är ganska rent nu. och sett harold and kumar escape guantanamo bay. helt okej. nu sitter jag här med pirr i magen. du gör mig galen.

what to do? what to do?

sov lite för länge idag. men jag kunde inte gå upp. det gick bara inte. sen berättade mamma att hon och pappa skulle åka till tampa bay när han fyller 50, och undrade om jag ville följa med då, eller när vi åker till usa i sommar - då ska vi bila runt och träffa lite avlägsna släktingar och sånt. åhhhh. WHAT TO DO? sån beslutsångest.

dags att spendera kvällen med min ångest

jag har nyss ätit thaimat. gott vare. hoppas på att mitt blodsocker blir stabilt. för idag har det varit lågt, eller känts så i alla fall. blir yr och så hela tiden. inte kul neiii. var i stan förut och lämnade av kladdkaka som ska till wille i norge, mest för att jag är en sån bra kompis. träffade min älsklingsjennie med <3

jag är arg

ganska så mycket arg att jag nästan vill grina. det var ovärt att slänga ut 600 spänn på frisören i onsdags. visst, jag har ingen utväxt nu men färgen är fortfarande ojämn. tror inte ens att hon tog någon blekning där. så antingen ska jag bleka det själv nästa vecka eller klippa av det. löshår införskaffas nästa vecka i alla fall. om det inte blir bra färgar jag det rosa eller något. jag hatar frisörer. jag är millimeter från att gråta. jag orkar inte.

det är höstlov nu. firade det med att inte gå till skolan. ångest.

ännu mer spejsade drömmar

inatt drömde jag om halloween och liseberg. och de båda kombinerat.

jag skulle på halloweenparty, och hade inte bestämt vad jag skulle klä ut mig till. fick världens panik, plötsligt var det bara tjugo minuter kvar tills jag skulle till bussen. gick in i arbetsrummet som helt plötsligt var världens gaderob med pimppälsar och leopardhattar och allt därtill. det var coolt. jag hade en svart klänning i min gaderob, och om man vrängde den, så var det skitsnygg fast vit. jag skulle klä ut mig till zombiebrud. men hade ingen slöja. och inget fejkblod. sen när jag vaknade var det bara en dröm. och så skulle jag på halloweenparty, så hände samma shit. haha. fast det var också en dröm.

och så började jag jobba, och hittade inte till kläderiet - där vi hämtar våra kläder, istället hittade jag ett bibliotek och gick nästan vilse. sen när jag kom tillbaka så skulle vi få våra personalkort, de var lagom fula och sen fanns det en annan grej med vår bild på, på baksidan hade folk skrivit saker till oss. lisa hade skrivit något om en vargtatuering.. ytterst knäppt. och några hade sina vanliga lisebergskläder medan några hade lila.

och sen idag fick jag ett brev från liseberg där det stod att vi skulle ha julintroduktion och samlas i kläderiet för att hämta ut kläder.. det är sjukt skumt.

i väntan på fiskpinnar och makaroner

jag önskar att jag vore kille just nu

hjärtat slår bara fortare och fortare. ångest.

jag ska absolut inte till skolan imorgon.
ångestångestångest.

"när jag blir stor vill jag bli.. lycklig"

jag har ingen aning om vad jag vill bli.
jag har ingen aning om vad jag ska göra.
jag har ingen aning om vart jag kommer hamna.
jag vet bara att jag vill bli lycklig, på riktigt.
jag vill vara glad utan att behöva oroa mig för att ångesten ska dyka upp och gnaga på insidan.

jag tror att jag vill bort härifrån. till usa eller england. kanske plugga. fast inte direkt efter studenten. aldrig. tolv eller tretton år, eller vad det nu blir, i helvetet. då är man nog värd en liten paus. kanske jobba. jag har ingen önskan om vad jag vill bli. bara en önskan om att jag hade det.

när jag var liten, eller ja, jag vet inte. för några år sedan, flöt tankarna runt. jag ville bli skådespelare, programledare, journalist. någon gång tror jag att jag ville bli veterinär. för att jag gillar djur. nu har jag ingen aning.

jag önskar att jag var kreativ. att jag hade ett sådant sinne. jag har alltid varit avundsjuk på dem som skrev fint och ritade fint. själv skriver jag som en kratta. lyfter knappt på pennan. har inte tid. allt måste ut. omedelbart. det hade varit något att få skriva. kanske borde bli författare. jag vet inte. men att få göra något som man är nöjd med och som man trivs med. det hade varit guld.

jag har fortfarande hemliga drömmar. om att bli känd. skådespelare. just nu hade jag inte sagt nej till att vara modell. men det är bara önsketänkande. sluta drömma jessica.

jag saknar kreativitet. jag saknar utstrålning. jag saknar självförtroende. jag saknar stabilitet. (särskilt i händerna, jag slutar aldrig skaka. ingen orkar bry sig om att undersöka det) men just nu saknar jag ambitioner mest av allt. jag önskar att jag hade några.

jag ska sätta mig ner med ett papper och en penna. skriva ner colleges och kurser som jag tycker verkar intressanta. hoppas att det är något för mig. sista utvägen blir uteslutningsmetoden. ge mig en lista på alla jobb som finns, så bockar jag av dem, en efter en.

om någon har lite ambition eller motivation över, så finns jag här och är villig att ta emot det. nu ska jag försöka sova.

- ännu ett nattskrivet blogginlägg. lyckades spilla glass på ena sidan alldeles nyss. good job.


orka göra mig glad när jag är på dåligt humör.

vad är det för stil?
pirr i magen.

regn och blå himmel.

beskriver väl vädret idag. plus att det är äckligt kallt.
och jag är på så satans dåligt humör att jag typ spyr.
så ni får ursäkta mig.

kunde knappt somna igår. trots det drog jag mig upp ur sängen vid klockan sex och hoppade in i duschen. sen blev det skola hela dagen. läsförståelse och skriva på engelskan, prov alltså. sen ett litet prov i religionen om etiska teorier, och efter någon timma med att irritera varandra hade vi historia. sjukt kul, mest för att vi inte gjorde något förutom att gapa och sjunga och dö av skratt. men det var trevligt. ÅTTTIIIITALEEEET, VAAART TOG DU VÄÄÄÄGEEEEEEEEN? jag säger då det. jag var nära till tårar och magkramp, men det är inte ofta det händer i skolan. sen fick jag ont i halsen och det har jag fortfarande. den känns svullen. varför blir jag aldrig frisk?

sen åkte jag hem, slängde av mig mina grejer och sen iväg till frisören. nu är jag en utväxt och sexhundra kronor fattigare, men det är helt okej. man har ju cashfl0w ändå. heh. eftersom att jag är så underbar och bäst tänker jag överföra en tusenlapp från sparkontot. av någon anledning har jag haft sagan om ringen-citat i mitt huvud idag.

jag har varit undermedvetet arg idag, fast inte omedvetet. alltså, jag har gått runt och ändå varit mitt gamla bittra jag - ganska jobbig också - och bara haft lust att lyssna på skrikmusik och känt viljan att slå ner någon. nu är jag inte undermedvetet arg. nu är jag arg och riktigt bitter for real. skrev lite inatt, lägger in det sen.

snart är det lov och jag längtar så mycket att jag spyr.

nu har jag sett allt förutom heroes

som jag faktiskt börjar tröttnar på om jag ska vara ärlig. men nu tänkte jag stänga av datorn - tidigare än vanligt, lägga mig och läsa lite i där regnbågen slutar, och försöka plugga in etiska teorier som vi har prov på imorgon. har engelskaprov imorgon också, hoppas att det går bra. sen ska jag till frisören vid halv fyra och bleka bort min underbara utväxt. god natt!

tisdag och etiska teorier.

  

Desperate Housewives;
lynette: i see women really responding to that..
bree: do you? because i see.. children crawling into ovens hoping to see dinosaurs.

jag var verkligen inte på topp igår.

jag tror att min hjärna befann sig någon annanstans. för jag insåg nyss att jag hade missat att ladda ner tre nya avsnitt. som jag vet släpps på måndagar. jag inbillade mig att det bara fanns little britain att se igår. men icke!

nu har jag mer att njuta av: californication, dexter, desperate housewives, heroes, gossip girl, prison break och how i met your mother. lovely. ska man bara motivera sig själv till att plugga lite innan dess.

jag tror att ödet försöker säga mig något

antagligen att jag inte ska gå till skolan.

mamma körde mig dit, jag satt och väntade på mina klasskamrater men såg inte till dem. var orolig att vi inte ens skulle ha någon lektion och att det jag hade drömt skulle bli sanning. men tillslut dök dem upp, men det gjorde inte vår lärare. så efter knappt tjugo minuter bestämde vi oss för att gå. sa till vår samhällslärare som sa att det var okej.

det måste vara ödet. jag drömde att vår lärare inte skulle komma, samma lärare! fast inte under de omständigheterna som var idag såklart. men ändå. jag är inte menad att vara i skolan. it's fate.

ännu en ångestfylld natt.

"jag bara ligger och vrider och vänder på mig i sängen. ännu en natt av oro och ångest. och ganska mycket sömnlöshet.

funderar på hur jag ska ta mig igenom veckan. funderar på vad jag ska skriva. funderar på att maila diverse lärare och försöka beskriva situationen. varken ork eller motivation. ett arbete, två prov, artikel, analys.. jag hinner inte. jag orkar inte. jag vill inte.

läser. i hopp om att ögonen sakta ska slutas så att man äntligen kan falla i sömn. sidorna blir bara fler och fler. vrider och vänder. försöker lägga mig i omöjliga positioner. med elller utan täcke. med nalle. trygghet. men inte heller det funkar. min hjärna svämmar över med tankar som jag måste få ut. rastlöshet.

jag gissar på 30% eller mer. frånvaro. men jag är ju faktiskt sjuk. psykiskt. fysiskt. orkar inte vänta på att något virus ska ta sig ur min kropp. tålamodet tryter. väntat två månader. jag är helt slut. kanska ska läsa några sidor till.

ångest. ångest. ångest.
vill bort härifrån. nu."

neiii men man kanske skulle ta och sova.

så att man inte försover sig som förra veckan.
fick två nya böcker av mamma. chiclit. loves it.

jag är inte bra på att vänta

jag fick sitta och vänta i en och en halv timme för att göra något som gick på under fem minuter. då blir man lite sur. sen gick jag och köpte godis och veckorevyn. då blev det bättre.

idag är ångest och illamående.

lyckades missa skolan igen. jag vaknade kvart över åtta och då kändes det inte som om det var någon idé att ta bussen som tar typ en timma, för att ha svenska, och sen åka hem igen. så jag sjukanmälde mig istället. nu ska jag snart ta mig ner till ungdomsmottagningen och fixa en ny karta med p-piller. funderar på att gå förbi biblioteket och låna en bok.

är det fezt så är det. bilder från sticky.

 


drömmar är allt konstiga.

den senaste veckan har jag drömt om allt möjligt. jag drömde att vi hade ett badkar, det såg ut precis som i vårt gamla hus. jag vill ha ett badkar. bara kunna ligga i ett varmt bubbelbad och slappna av. sen drömde jag att vi var någonstans och käkade nudlar. fast det var sån platt pasta. sjukt gott var det. varför jag drömde om det vet jag inte. drömde också att blondinbella hade börjat blogga igen, och jag trodde nästan själv på det tills jag gick in och såg att hon inte hade några nya inlägg alls. jag har drömt om marmelad också..

i'm going crazy.

wanted

eftersom att jag inte hade så mycket att göra igår passade jag på att se en till film, det blev wanted. visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, har hört dålig kritik men blev positivt överraskad. jag tyckte att den var asbra! ganska mycket action, jag gillar sånt. och angelina är sjukt snygg, mums. bra skådespel av de flesta. lite småbrutal film.
men ja, se den!


indiana jones and the kingdom of the crystal skull

äntligen är den slut. jag har aldrig varit ett stort fan av indiana jones-filmerna, och det är jag inte nu heller. usch. filmen var sjukt långtråkig och jag kunde inte hålla fokus någonstans. actionscenerna var orealistiska och det hela kändes bara löjligt. nä, inte mycket att bli imponerad över.
jag tyckte inte om den. det kanske ni gör, men inte jag. ett lagom tidsfördriv var det i alla fall. men nä, jag tänker inte se den igen. den var konstig. inte värd två timmar.

jag behöver er hjälp!


eftersom att det är några stycken som läser min blogg varje dag, så hoppas jag att jag kan få lite olika förslag och svar på det jag undrar om!

1. mascara - vilken är bäst? vilken ger mest längd och volym?
2. hårborttagning - vilken fungerar, vilket märke osv, vax, gele eller kräm?
3. ögonbrynsfärgning - någon som har testat?
4. chiclit - har ni några bra förslag på vilka som är värda att läsa?
5. ert bästa tips för mörka ringar under ögonen?
6. läppstift, vilket är det bästa märket? vill helst ha någon ljusrosa nyans
7. parfym - vilka är era favoriter? jag behöver en ny parfym.

nu är jag trött på riktigt


så nu ska jag nog sova. puss och godnatt på er. sov sött!

jag shoppade lite igår i väntan på bättre tider


allt är från h&m, jag blev kär direkt och passade på att använda mina värdecheckar plus att det var 10% rea. köpte ett par hörlurar med eftersom att mina andra är helt sönder.

igår var... kaos

efter skolan åkte jag in till stan och på vägen dit dog min usla helvete till mobil. satte mig och väntade på tåget som dennis skulle komma med, där hittade jennie mig. min älskling. sen kom dennis, jennie var tvungen att jobba. vi åkte hem och kollade ett avsnitt av paris-serien, och gjorde oss iordning. kände mig för en gång skull riktigt jävla snygg. det började regna. humöret dalade. blev cider för hela slanten och lite dans. pratade engelska av någon anledning. sen vet jag inte riktigt. kvällen slutade i tårar och ilska. pappa fick komma och hämta oss. men sen löste det sig.

idag åkte vi in till stan och dennis fick springa till tåget och jag träffade jennie och bella. sen åkte jag hem. åt tacos. och nu sitter jag här med ett lakritssnöre hängande utanför munnen.

dagens goda gärning: en tant tappade sin sjal utan att märka det, så jag sa till henne. hon och hennes sällskap var  tacksamma och sa merci och tack så mycket.

jag har ingen rubrik, jag orkar inte bry mig.

imorse tog jag sovmorgon. jag har instinkter. för läraren hade tydligen inte varit där på psykologin. good job, jess. sedan blev det svenska och vår lärare babblade som vanligt om allt som inte var viktigt. fick tillbaka provet och räknar det som ett vg. not too bad. nu har vi medieproduktion, det är sjukt tråkigt. våra lärare är gnällspikar och tror att det hjälper - samtidigt som de tycker att jag ska vara mindre pessimistisk. vi har gått runt i mölnlycke lite och frågat personer till enkäter och min artikel, måste fixa intervju någon dag för artikeln ska vara klar nästa vecka. not going to happen.

resten av dagen kommer att bli bra. ska in till stan och träffa dennis vid fyra. fika tillsammans med jennie förhoppningsvis och ikväll blir det sticky med massa underbara människor. lovely.

oh it's another rainy day,

regn och rusk. mörka moln på himlen. ännu en typisk svensk höstdag. men jag var i skolan. vi gjorde ett prov på engelskan, tror det gick helt okej. sen var det diskussion om etik&moral på religionen, rätt segt. mest för att alla höll med varandra om allting. historian var inte så effektiv. sen kom jag hem och på sängen låg ett paket med den otroligt fina klänningen som ni ser på bilden. den är från stylebystars.com och var på rea. lovely.

imorgon är det torsdag. betyder skola, sen stan och träffa sötnosar och sen party på sticky.

life is not a waiting room

jag har fått ner massor av ny musik. det är skönt. har kollat på gossip girl, heroes och how i met your mother idag. jag tänkte faktiskt gå till skolan idag, men lyckades försova mig. bra jessica. imorgon ska jag gå. på riktigt. fick lönespecifikation, blev rätt överraskad. imorgon är jag 3000 kr rikare. känns bra. dags att gadda sig snart. har även varit så duktig att jag förberett lite inför diskussionen om dödsstraff imorgon. inget mer denna veckan tror jag, förutom att jag borde göra min intervju och börja skriva på min artikel osv. jag orkar verkligen inte.

tror jag ska se på en film nu.

sister i'm a poet

jag la upp lite dikter som ni kan läsa om ni har lust.
det var längesedan jag skrev.

här sitter man och läser poesi,

det har gått några år, sedan jag skrev. väldigt mycket ångest.
vill ni läsa? dikter från när jag var fjorton, femton, sexton.
sen tog det stopp.


vad vill ni ha mer av i bloggen?


ni borde kommentera mera. jag gillar respons.

ett skepp kommer lastat med ångest,

och allt som hör till.

men jag är i alla fall mätt. och ångesten är mer eller mindre dämpad. den ligger inte och klöser upp mig från insidan för tillfället. den bara finns där. river upp sår. gör det svårare att andas. men det är bättre än att ligga på golvet och gråta i flera timmar för att man känner sig så hjälplös att man tror att man ska dö vilken minut som helst. samtidigt så tynger det ner mig något otroligt. jag vill skrika, gråta och slå. men det kommer aldrig att gå över. ångesten kommer aldrig att lämna min kropp helt. men man kan försöka hoppas.

tror jag ska välja något inom depression och ångest inför arbetet i psykologin. ska nog mejla lite lärare och berätta om hur läget är. att jag är sjuk hjälper verkligen inte till någonstans. allt jag vill göra är att sova, vilket är det sista jag borde göra om jag ska hinna med allting på de här två veckorna innan lovet. jag önskar att jag var en björn, eller en igelkott ("eller en björn") - då hade jag gått i ide. för det är allt annat än mysigt att gå upp innan sju på vardagarna för att släpa sig ut i mörkret och tillslut hamna på det mest deprimerande stället i världen. nästan.

idag är det inte mycket musik som passar mitt humör. jag satt på bussen imorse och hoppades på att ingen som jag kände skulle kliva på, och så blev det, jag slapp prata med någon, och kunde sitta med musik i de glappande lurarna. efter många låtar fram och tillbaka utan att bli nöjd stannade jag på city&colour. det passar idag.

det är mörkt. mulet. regnigt. kallt. jag sitter här och huttrar och funderar på att byta om till mjukiskläder och krypa under täcket för en liten powernap medan jag väntar på att dexter, californication och desperate housewives ska landa i min dator.

jag känner mig väldigt passiv idag. världen bara flyter förbi.

dagens plus och minus

- skola
- den här sega skitdatorn
- regn och mulet
- jag åt köttbullar
- alla grejer som jag måste göra men som jag antagligen inte kommer göra alls
- jag är fortfarande sjuk
- jag är bitter

+ jag åt köttbullar i lingonsylt
+ halva dagen är avklarad
+ tomater utan sallad
+ jag är bitter

sen kom jag inte på något mer. over and out for now. kommentera då, tråkmånsar.

skola.

det finns ingenting som gör mig så arg som att gå upp tidigt på morgonen för att gå till det här skitstället.

det är två veckor kvar.

sen är det lov.
tio skoldagar.
sen är det lov.

och tills dess ska jag hinna med att: göra läxförhör på psykologin, inlämning av modern lyrik, lämna in reflektion om religionsdagen, göra etik&moral-prov i religion, ha diskussion i religion, göra ett utkast till kreativt skrivande, antagligen göra en massa diagnoser som jag missat, hinna göra intervju och skriva artikel, krönika, göra enkät och fota, och göra historiaprovet som jag inte gjorde i onsdags. och tydligen något psykologiarbete?

jag tycker inte att man kan undra varför jag inte är i skolan.

typ gulligaste killen i hela världen.

haha jag kan inte motstå att lägga upp lite bilder och två videos på laurence. seriöst, han är helt perfect. synd att han är upptagen. han sjunger i ett fett bra band, är hur urgullig som helst, världens sötaste leende och så är han engelsk. fangirl. haha. men seriöst. åh, jag vill ha en kille med ett sånt leende. och sån röst. ring i näsan är cute.

  
My Passion at Underage Festivaligår var det fezt och idag är det fezt.

igår var väl ganska roligt. träffade lite människor som jag faktiskt var bekant med. och ännu fler som jag inte var bekant med. haha. men idag är det ännu mer fezt och ännu bättre hoppas jag. avslutningsfest för oss som jobbar på liseberg. ska bli kul att träffa alla gullungar. synd bara att björn är långt borta och inte kommer vara där. dåligt björn!!

innan dess ska jag försöka dammsuga, plugga, göra mig iordning.. övningsköra.. får se. haha. pöss.

oh jävlar. batman - the dark knight.

herrejeeezuz.  jag satt som på nålar under hela filmen. helt i extas utan någon clue om vad som skulle hända next. jag blev inte besviken. först trodde jag att filmen tog slut, men så var det inte, och hade det varit så hade jag blivit besviken, men det blev jag inte. rollprestationerna är ju inte att prata om. christian bale, för det första - mums, för det andra - amazing. mycket imponerande. och varken morgan freeman eller michael caine gör någon besviken. mycket erfarna och mycket duktiga. maggie gyllenhaal gör också hon en bra roll. och sist men inte minst - heath ledger. oh. en sån man. mycket övertygande som jokern. gör honom riktigt äcklig och motbjudande trots att det ändå är heath under sminket.

ahhhh. se den. jag vill se den igen. fast på bio. det hade varit mäktigt.
woah. jag gillar den. very much. 5/5. minst.

WHY SO SERIOUS?

har ni några filmtips?

just nu sitter jag här och tänkte se en film. har ju några på lager.
deception, feast of love, indiana jones, kung fu panda, wanted eller batman.
det blir troligtvis den sistnämnda. jag vill se mirrors också.
men jag ser inte på skräckfilmer själv!!!

har ni några tips om filmer som man måste se?
jag slukar det mesta.

äckligt. bläh. usch.


bara jag som tycker att det är skabbigt?

känner mig sjukt nere idag

ja, sjukt nere.

jag vet inte varför, som vanligt.
mår bara konstigt. ångest. fryser.
har ingen lust till något alls.
jag gick inte på lektionen idag heller.
tog en promenad istället, sen började det regna.
deprimerande.

åkte in till stan och träffade min syster.
sen gick vi till tattooställen. jag är sugen som fan.

your wish is my command,

eller något i den stilen, brandtalet hittar ni här:
http://jessecupcake.blogg.se/texter/

thinspo och medias hjärntvättning

det är torsdag, jag sitter här och känner mig uppsvälld och fet.
jag vet att många inte skulle klassa mig som det, inte ens som mullig. snarare normalviktig. några har till och med kallat mig smal, men det kan jag inte förhålla mig till. när jag ser mig själv i spegeln varje morgon så ser jag bara det som är fel. jag klämmer på fettet och önskar att det inte existerade. ibland är man så frustrerad att man vill springa upp till köket och hämta en kniv bara för att skära bort det där äckliga som dallrar. men det händer ju aldrig. istället så gråter man en skvätt eller två för att man är så ful och värdelös.

bara under de senaste två veckorna har jag, eller ja, andra hittat mig i en blogg, en video och på en sida. alla riktade mot thinspiration - thinspo. bilder som andra kollar på för att hålla uppe motivationen. jag tar det som en komplimang. samtidigt som jag inte är säker på vad jag ska tycka. varför är jag ens med där? jag är inte i närheten av någon size zero. jag tror bara att jag ser smal ut på bilder. jag tror inte att kameran alltid lägger på fem kilo, snarare tar bort. eller jag vet inte. jag önskar att jag var så smal som man lyckas se ut på bilder ibland. men det är jag inte.

jag är så motsägelsefull när det kommer till sånt här. men det är inte mitt fel. jag försöker ändra mina tankebanor, men arton år av medias hjärntvättning är svårt att få bort genom ett knäpp med fingrarna. varje dag bombas man av bilder på vackra tjejer, smala som stickor i de flesta fall. och man intalar sig själv att det är så man ska se ut för att bli accepterad. samtidigt som man funderar över hur man kan tillåta pinnsmala och utsvultna flickor att gå på catwalken och smitta oss med sådana ideal.

jag vet att alla inte väljer att vara smala, vissa är det helt naturligt, och det är inget fel med det. de kämpar oftast minst lika mycket med sin vikt som de som är större. eller ja, det låter fel att säga så. som om alla som har någon storlek över 34/36 skulle vara tjocka. för så är det verkligen inte. men jag tror inte att alla modeller är naturligt smala. jag tror inte att alla svälter sig heller. men vi är så sjukligt påverkade av media. och för det mesta så är det omedvetet. jag tror att min idealbild är formad genom det som jag har sett i media under alla mina år. sen hjälper det väl inte precis att man blivit kallad tjock folk i ens närhet eller att man i omklädningsrummen på mellanstadiet såg klasskamrater sitta och ta på sitt "fett" - som inte var annat än skinn - och kalla sig för tjocka, trots att de var så nära perfektion som möjligt.

i ettan hade vi retorik. i slutet på kursen skulle vi hålla ett brandtal. jag valde att prata om skönhetsideal. om någon vill att jag ska lägga ut det så kan jag göra det. man försöker intala sig själv om att man duger, man försöker intala sig själv det eftersom att ingen annan gör det. and my mind is playing tricks on me. ibland när jag ser mig själv i spegeln så är man nästan nöjd. fast det brukar inte hålla i sig särskilt länge.

jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här. men jag ska inte tråka ut er.


perfektion.

idag kände jag inte peppen

så det blev ingen skola idag heller
visserligen mådde jag inte särskilt bra
feber och huvudvärk och låg och frös
tur att det inte är mycket denna veckan

psykologin var frivillig, svenskan skulle dom göra provet på, det gjorde jag ju i måndag. och medieproduktionen är ganska mycket individuellt arbete. men nästa vecka ska jag försöka. och imorgon ska jag gå på den enda lektionen vi har, och jag ska tvinga ellen och jurre.

var nere på allum förut och köpte mig en klänning. den är hur söt som helst. och jag ser ut som en valross i den. men det ska vara min motivation till att börja träna och gå ner i vikt. förhoppningsvis funkar det. träffade thomas oxå som åker hem till skåne imorgon. dåligt.

vart tog motivationen vägen?

den fanns nog inte ens där från första början.
nu känner jag mig helt nere igen.
jag har ingen lust att gå till skolan.
jag vet inte vad jag får ut av det.
försöker kämpa mig igenom de sista månaderna.

redan skippat två dagar denna veckan. visserligen var det bara tre lektioner. men jag måste skärpa mig. jag måste klara det här. jag ligger inte efter i något precis, förutom engelskan isåfall. för jag har inte varit på en enda lektion på typ tre veckor. men på fredag ska jag dit, och imorgon ska jag väl försöka göra proven.

jag är så trött på allting.
och vill bara härifrån. ut i världen. där jag hör hemma.

shoppingen:det svarta till höger är en klänning som jag ska ha på finalfesten på söndag, letade sjukt mycket efter en bra klänning. hittade den på cubus, och den får duga! kör ett bälte till så blir det nog naiz. extrapris på schwartzkopfs shampo/balsam vilket var asgött för mitt balsam tog nyss slut.

oj, onsdagen är ju snart slut.

jag satt uppe ett lite för långt tag i natt, sen gick jag och la mig. visste att ellen inte skulle på engelskan, men jurre skulle tydligen det. men så fick jag ett sms imorse där det stod att hon inte alls skulle det. så då tänkte jag - inte jag heller! hade ju ingen religion idag med tanke på att vi har diskussion nästa vecka. och historiaprovet skulle jag ju ändå inte göra för jag var inte förberedd. så varför inte sjukanmäla sig?

bad habit. jag vet. imorgon är det bara två lektioner, psykologi och sen medieproduktion, skulle ju haft svenska egentligen, men jag har redan gjort provet så vi kör igång med våra grejer tidigare. ska nog gå att härda ut. sen på fredag är det ju bara en lektion, engelskan. då ska jag tvinga ellen och jurre dit. jag kan inte gå utan dem. :D efter den lektionen ska jag in till stan och träffa min syrra och så ska hon försöka boka tid till gaddning. JAG BLIR SÅ SUGEN. jag ska också gadda mig. har en text klar.

vad har jag gjort idag då? jo förutom sovit har jag varit i stan och gått runt väldigt mycket och spenderat väldigt mycket pengar, eller ja. 1 100 kr ungefär, men jag är nöjd med mina inköp. yezyez. mitt humör har gått upp och ner väldigt mycket, blivit peppad av att lyssna på kill hannah samtidigt som jag saknar måndagen.

så kan det gå..

..haha! jag vill spola tillbaka tiden.
för igår var så jäkla kul! ska köpa lakritstuggummi imorgon,
såna som john bjöd oss på! måste få tag på deras låtar på något sätt.
någon som kan hjälpa mig? (:


swedish for dummies - fast lite mer snusk

vi hängde som sagt med killarna från my passion efter spelningen och passade på att lära dem lite svenska. och som vanligt lär man ut det snuskiga först.


kill hannah & my passion @ brew house

jävlar. jag vet inte riktigt vad jag ska börja med.
allting känns så jävla sjukt. så otippat. jävlar.

efter att jag hade kommit hem från skolan började jag göra mig iordning för att dra in till stan och träffa toby. that i did, vi satt och pimplade cider utanför mcdonalds vid scandinavium en stund, och sen gick vi till brew house där vi skulle se kill hannah. peppade som få. glada as hell. jag gick runt större delen av kvällen och sa "sköööjjjaaaa" som är mitt nya favorituttryck. spelningen började och det första förbandet gick på, sexybitches.. eller ja, sexydeath som dom kallade sig. sångaren hade korsett och en t-shirt under. inte riktigt min grej. vi satt mest och chillade. sen kom det andra förbandet på, my passion. visade sig vara jävligt bra och jag och toby var de enda som dansade på riktigt. fyfan vad vi dansade.

sen kom kill hannah på en stund efter nio, de inledde med boys & girls och vi dansade ännu mer. jag tror jag skämde ut mig lite, men vem bryr sig? jag hade så jävla roligt ändå. efter mycket dansade och mycket pauser med rejält magont så var det slut. och kill hannah var asbra. vi gick ut och väntade på att få lite autografer och sånt som riktiga fangirls. blev helt kär i my passion-killarna. MUMS. vi stannade ett bra tag, fick en jäkla massa autografer. sen hade jag egentligen tänkt åka hem och se lite avsnitt av serier. men så blev det verkligen inte.

vi stannade kvar väldigt länge faktiskt. började snacka mer och mer med de från my passion, lärde dem att säga "skööööjjaaaa" - vilket var väldigt roligt. för de började säga det asmycket. sen vet jag inte riktigt vad som hände, haha. slutade med att vi gick runt med två av killarna från my passion på avenyn, gick tillbaka till turnébussen, toby fick berätta legenden om poseidon framför deras kamera och vi lärde dem ännu mer svenska. det var hilarious. storaA brrra brrroooost, koetttttgrawwttaaa och mycket annat. fyfan vad kul det var. jag har en del inspelat.

sen vet jag inte riktigt om jag ska avslöja vad som hände sen :D ganska sjukt otippat det med. men najs vare. mhm! kommer lägga upp lite bilder och klipp osv senare. end of story, for now!

tillägg: de konstaterade alla att jag hade den snyggaste tröjan på mig där.

och det är måndag - igen!

sitter här i ett mediarum tillsammans med pörsy, vi struntade i att gå till idrotten, ska plugga lite inför provet som vi har om några timmar. tror jag kör det idag istället för torsdag, för jag vill bara ha det överstökat. sen måste man plugga inför historian. damn. aja. vi ska göra ett barnspel med babar på multimedian, naiz.

ska se kill hannah med min tobybear idag (:

righteous kill

sluttexterna började nyss rulla och efter en och en halv timma var filmen slut. righteous kill är det nya crime/dramat med inte bara en, utan två höjdare i huvudrollerna. Al Pacino och Robert De Niro spelar bra och övertygande som vanligt, vad kan man förvänta sig egentligen? hade hoppats på att filmen hade lite mer håll-i-gång och spänning, men man kan inte få allt. speltiden var bra, lagom lång även om myrorna i benen började krypa lite på grund av bristen på action. i helhet en ganska bra film, good-cop-kills-bad-guys-upplägg och inte så extremt förutsägbar trots allt även om man anade både det ena och det andra.
betyg: 3/5

                                                                          Most people respect the badge. 
                                                                          Everybody respects the gun.

paramore - decode

den nya låten är skitbra (:
lyssna!

realism, naturalism och franska revolutionen

blir det väl idag om jag är ambitiös nog
göra klart anteckningar och läsa alla utdrag
svårast blir historian, men den har jag till onsdag på mig
jag orkar inte gå i skolan :(

peppa mig?

nu har jag pluggat klart för idag

har suttit en stund med svenskaböckerna
börjat på anteckningar som jag ska fortsätta med imorgon
ganska mycket kvar att läsa men jag orkar inte mer
satte i massa papper i en pärm också, duktigt.

sitter och lyssnar på gruppinslaget som vi gjorde till radioprojektet i ettan. fan vad roliga vi är. haha. tror att jag ska sätta mig och försöka se på stjärnor på is, se om det är något att ha. annars blir det film eller något. (: hoppas att ni har en bra lördag!

broder stefan och hans bakåtsträvanden

i tisdags hade vi religionsdag, vi fick gå runt till olika klassrum och besöka personer som tillhörde olika religioner/livsåskådningar, man fick ställa frågor och lyssna på vad de hade att säga om sin tro. vi hamnade hos tibetanska buddhister, mormoner, muslimer och broder stefan.

broder stefan är en gubbe från hisingen men håller nu till i jonsered tillsammans med sina klosterbröder. visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig när vi gick in i klassrummet och såg två skäggiga män klädda i grå kåpor, precis som på medeltiden. och i medeltiden var de kvar, särskilt i tanken. bakåtsträvande och extremt religiösa. han sa "gud har kallat mig att leva på detta sättet" - nu är jag ju mer eller mindre ateist och tror inte på att det finns någon gud som säger till människor vad de ska och inte ska göra, så ta det jag skriver med en nypa salt om ni nu är slavar under någon religion.

det som man är mest nyfiken att få veta, är självklart om kontroversiella frågor så som abort och homosexualitet. enligt dem så har kykan inga problem med att man är homosexuell, däremot får man inte leva ut det. bullshit. varför är det förbjudet att vara sig själv? varför får man inte leva ut kärlek? love is love, som buddhisterna sa. kärlek som kärlek, det spelar ingen roll om det är mellan man och kvinna eller inte, eller? samhället börjar ta små steg mot att acceptera det som inte är heterosexualitet, men det går alldeles för långsamt. och de flesta är fast i trångsynthet och idioti. antagligen på grund av att man är rädd. jag tror att alla föds bisexuella, och att man bestämmer sig senare i livet vad man faller för, jag tror inte att man blir kär i någon på grund av dess kön utan snarare på grund av personen i sig. och det är så det ska vara.

sen när de nu väljer att bo i kloster lever de efter tre viktiga grejer; fattighet, kyskhet och lydnad. jag har lite svårt för religion, eller i alla fall extrem sådan. vad är det för fel att bara leva lite? sen tycker de inte att man ska få gifta om sig, bara om äktenskapet är ogiltigt - dvs, om man blivit tvingad till det eller om man inte kan få barn. enligt gud ska "vi alltid få finnas till", för gud är kärleken och enheten. om man dör hamnar man i skärselden, för att rena sig själv ungefär. vad jag uppfattade så tror de inte på något helvete. utan att alla hamnar i skärselden innan de kan möta gud.

de är emot dödsstraff. för alla har en längtan att bli lyckliga = alla längtar efter sin skapare. den tiden man får är till för att söka gud. och när vi kom till frågan om abort var det nog ingen som lämnades oberörd. de är mot abort, i alla lägen. för tydligen ger gud själen i befruktningsögonblicket. de anser att våldtäkt är det mest kränkande som finns, men skulle flickan bli gravid så måste hon föda barnet ändå. sjukt sjukt sjukt. jag är för abort. väldigt mycket för. självklart tycker jag inte att det ska användas som någon form av preventivmedel, men vill man inte ha barn ska man inte behöva det. särskilt inte när det handlar om våldtäkt. tänk att behöva föda det barnet. jag kan inte ens tänka mig hur hemskt det är. tänk om det handlar om incest. ännu värre. varför ska man behöva föda ett barn in i hemska förhållanden?

abort borde vara en mänsklig rättighet.
kvinnor ska få bestämma över sina egna kroppar.
broder stefan kan gå och stoppa upp sitt bakåtsträvande som tillhör medeltiden, någonstans där ljuset inte når in.

jag tog igen alla de timmar som jag inte sovit

tror jag sov runt 12 timmar kanske
vilket inte alls var meningen
men mobilen dog och ringde inte

hela helgen blir att ta det lugnt tror jag
har inga planer, förutom att plugga
tror jag ska börja idag med att fixa anteckningar
inför proven på måndag och onsdag

ska nog skriva ett riktigt inlägg senare
ett som jag tänkt skriva sen i tisdags


jag känner för att sova

jag är megatrött

har inte sovit så mycket i veckan
så jag är trött och gäspar hela tiden
har ingenting att göra just nu
spelade sims förut

skulle kunna städa gaderoben,
även om det egentligen inte behövs.
rensa bland kläderna som ligger i påsar.
städa i bokhyllan och på skrivbordet.
leta fram en pärm och sätta i massa papper som skräpar.

jag vet inte. jag är trött. kanske film och sova?

äntligen fredag, äntligen helg.

sitter här i skolan och knappar på tangentbordet.
halva dagens lektioner är nu överstökade,
och det har bestått av både frustration och skoj.

vi fick bland annat leka blinda på kreativt skrivande - vad har det att göra med att skriva? kanske ni tänker, men vi ska göra en uppgift där man ska beskriva hur det är att gå och köpa mjölk när man är blind. utkast ska vara klart till vecka 43 så det är inte så bråttom. nästa fredag är det resursdag fast vi har indval som vanligt, och fredagen efter det är det tydligen hälsodag?

jag behöver sova.


nu kan man börja räkna ner till lov

för om typ tre veckor så går vi på lov :D

något som är lite mer aktuellt är ju att det är fredag imorgon vilket betyder helg vilket betyder sova. men ja, snart är det lov. jag ska gå och intala mig det. då kanske man överlever helvetet som ligger framför mina fötter. och på höstlovet ska man sova, shoppa, leva, festa, umgås.. och det roligaste blir halloweenfesten som jag har bestämt att jag ska ha!!  frågan är väl vad man ska klä ut sig till...


hösten har smugit sig på utan förvarning

när det var dags att dra av sig sin varma filt och täcke, släpa sig upp ur sängen och göra sig iordning för ännu en skoldag, var det fortfarande mörkt ute. jag kan inte säga att det hjälpte mig att bli piggare. efter en frukost som bestod av ett glas mjölk sprang jag ner och borstade tänderna och sköljde munnen med bakteriedödande, och begav mig sen av till bussen.

första lektionen var psykologi, vi fick se på a clockwork orange, brutal men bra film. sen var det svenska som inte bestod av särskilt mycket alls. vi har prov på måndag i alla fall. lunch. extremt lång medieproduktion, bestämde vad jag skulle göra för artikel osv, sen satte vi oss med vår samhällsrapport och blev klara efter mycket om och men. redovisning på den imorgon.

så idag blir det väl att skriva en förkortad version av det jag ska prata om, och sen plugga svenska. det är allt jag orkar med idag. sen ska jag njuta av nya avsnitt på americas next top model, dirty sexy money och bäst av allt - pushing daisies.

första dagen på oktober var regnig

vilken överraskning när man bor i sverige.
det enda produktiva jag har gjort idag är att spruta impregnering på min skinnjacka. jag har lite ångest över att det är riktigt skinn. men vad gör man?

idag har jag ätit filmjölk till frukost, drickyoggi till lunch och soppa till middag. sen råkade jag klämma i mig åtta bullar. om mamma säger att jag ska äta bullar - då är det klart att man gör det. och är det gott så varför inte äta många? haha. läppen håller på att läka, gör knappt ont på överläppen, underläppen är lite värre. tungan är svullen och jag ska äta mer piggelin och imorgon ska jag testa att dricka ramlösa för det ska tydligen ta bort bakterielagret. jag testar allt!

imorgon på psykologin ska vi se på a clockwork orange, blir naiz. sen svenska och gå igenom inför provet hoppas jag. medieproduktion som jag inte varit på det senaste. välja ämnen att jobba med antar jag. sen sitter vi kvar och gör klart den jävla samhällsrapporten. mamma ska beställa tid hos frisören förresten, färga utväxt och bleka det sista. sen blir det löshår.

nu ska jag se film eller något annat trevligt innan jag tar min morfinfyllda hostmedicin och sover. ska sluta lyssna på britney spears - womanizer med. den är party.


man var väl söt när man var liten?

idag somnade jag nästan på bussen

flera gånger. jag är så sjukt trött idag. skippade första lektionen, dåligt. har inte varit på den lektionen på några veckor. det är illa. men gick på religionen och historian. känner mig så sjukt slut i hela kroppen och huvudet. fattar inte hur jag ska hinna med allt och ens orka. jag orkar inte vara skoltrött längre, det hann aldrig försvinna under sommarlovet. höstlovet är inte så himla långt borta. bara fyra veckor ungefär.

och det är redan oktober. höst på riktigt. regnade imorse. fläskläppen är nästan borta men gör fortfarande ont. tungan är lika svullen som den var i söndags. har redan fått i mig en piggelin, blir nog en till snart.

såhär ser de kommande veckorna ut i skolan:

samhällskunskap c - rapport klar och redovisning på fredag!

religion a - religionsuppgift klar. diskussion etik&moral 15/10 prov veckan därpå.

historia a - läs till provet + skriv en off, onsdag nästa vecka

svenska b - diktanalys (23 oktober), skriva anteckningar inför prov nästa vecka
english certificate - gör prov, endast testa sig själv.

psykologi a - plugga inför läxförhör (måndag v42)


sen lär vi väl få något både i kreativt skrivande och medieproduktionen.
trean skulle vara rolig ju.

RSS 2.0