att bli inlagd

jag funderar väldigt mycket på det här. jag vill inte bli inlagd. men jag känner att jag snart inte orkar mer. jag går sönder och ingenting blir någonsin bättre. har haft så mycket ångest och mått så jävla dåligt på senaste tiden. skulle man må bättre av att vara inlagd? av att få aktiv hjälp?

om det finns någon som har varit inlagd eller har några åsikter och tankar får ni gärna dela med er.

kommentarer
Postat av: Anonym

vet inte, det känns mer som "skydd mot sej själv" har dock aldrig varit inlagd, utan bara hört via andra. kanske är det bästa ändå.

2010-08-18 @ 00:49:50
Postat av: felicia

Att bli inlagd är inte att ge upp. Bara så att du vet. Kram på dig

2010-08-18 @ 00:50:02
Postat av: Anonym

Jag har blivit inlagd på psyket två gånger, ena gången tvingad och andra gången frivilligt. Måste nog säga att det är slöseri med tid. Om du är en fara för dig själv så är det väl bra att du blir inlagd.

Behandlingshem vet jag inte dock.

Jag tycker bästa lösningen är att försöka själv... Men det är min åsikt.

Du kanske mår bättre av att bli inlagd, det är väl värd en chans?

Hoppas livet vänder för dig, kram.

2010-08-18 @ 00:58:10
Postat av: Anonym

(Med att "försöka själv" menar jag inte att du ska strunta i psykisk hjälp, utan jag tycker att vara inlåst inte hjälper något...)

2010-08-18 @ 00:59:32
Postat av: Jessica

sv: sjukt snygg var du iallafall! gillade strumporna ;)

2010-08-18 @ 02:18:24
URL: http://byjessica.blogg.se/
Postat av: Celiiina

Jag tycker verkligen att du ska lägga in dig själv. För det första har du aldrig varit inlagd förut så du har ju ingen ide alls om det kommer hjälpa just dig. Just nu mår du så pass dåligt i vardagslivet att det inte riktigt funkar där och då är det väl värt ett försök att prova någon annanstans.

Jag tror man måste vara väldigt stark och ärlig om man ska våga och klara av att läggas in och det tror jag att du är.Du har inget att förlora, eller hur?

2010-08-18 @ 21:55:29
URL: http://childhood.devote.se
Postat av: Anonym

1. För att bli inlagd måste du vara ett akutfall. Du måste ha självmordstankar eller försökt att ta livet av dig och vara en fara för ditt eget liv. Inte ens då kanske du blir inlagd med tanke på platsbristen som är så stor nu. Väntetiden på att sitta på psykakuten och vänta kan ta upp till 12 timmar vilket det gjorde för mig innan dem kunde bestämma och hitta en plats åt mig.2. Det är inget hotell, personalen har ingen tid att sitta ner och prata. Det finns kuratorer där men de är oftast upptagna och läkaren måste besluta om du får träffa dem. TV kan du bara se på tillsammans i ett rum med andra. Gå ut får du säkerligen inte heller göra om du inte har tur och får en permission efter 2 veckor inspärrad. Det enda dem gör där är att testa olika mediciner på dig precis som utanför.3. Jag tycker det dummaste man kan göra är att lägga in sig där frivilligt om man inte känner att man verkligen vill DÖ. Försökt, konstanta tankar på döden o.s.v. Men om du vill ligga i en säng hela dagarna och läsa böcker i några veckor och bli i proppad mediciner är det ju ditt val :) Tycker du ska prova om det nu verkar vara en fristad som du verkar tro./En med stor erfarenhet

2010-08-20 @ 15:44:18

give me some love:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0