förstår inte

"bara för att man inte gillar att invandrare kommer hit och förstör och tar över vårat land är man inte rasist. man måste väl för i helvete få vilja ha ett eget land. Sverigedemokraterna har 100 % rätt så sluta snacka skit i din fula blogg"

det är inte ditt land. och det är inte som om invandrarna har kommit hit och tagit över sverige. vi har midsommarfirandet kvar. nationaldagen är en röd dag. man hissar svenska flaggor. äter typisk svensk mat på sina julbord. ni kan säkert komma med fler exempel. utan invandring hade vi knappt haft något här i sverige. invandring hjälper till att bygga upp landet.

förstår inte varför alla måste vara så jävla inskränkta. anledningen till varför situationen är som den är, det är för att politikerna inte har tagit hand om invandrarna på rätt sätt. man slänger in dem bland andra invandrare och ger dem ingen chans att integrera med samhället. sen är diskrimineringen på arbetsmarknaden också förjävlig. många får inte ens en chans att komma på jobbintervju pga deras namn. och när folk påstår att det bara är invandrare som står för brottsligheten är det bullshit. för några år sedan gjorde vi undersökningar i skolan och det är inte alls fler invandrare, bara i procent med hur många invandrare det finns i sverige. i antal personer är det fler svenskar.

jag tycker också att det är ett problem med invandringen. att de inte får vad som behövs. språkkurser borde vara obligatoriska. nu vet jag ju inte riktigt hur det är, men de borde också få chans att ha en handledare eller liknande att prata med och jobba tillsammans med, så att det blir lättare att komma in i samhället.

och nej det betyder kanske inte att man är rasist. men främlingsfientlig däremot. frågan är väl hur mycket skillnaden är på det. angående reklamen som de hade gjort, visst jag tycker att alla partier med intelligens och bra grund ska få chans att visa vad de går för, men när sd gör en sådan reklam.. nej. det är inte yttrandefrihet, det är snarare hets mot folkgrupp och det är kränkande. jag tycker att sverige ska vara ett samhälle där alla är accepterade, vare sig kön, sexualitet, religion, ursprung, hur mycket pengar man har osv. (politisk åsikt får vara inom parantes)

och om du är sverigedemokrat och äcklig så vill jag helst att du inte läser min blogg. puss.

kommentarer
Postat av: mimi

bra sagt!! shit, hur kan man ens komma på tanken att rösta på ett sånt "parti"? ville inte ens skratta åt videon som vissa tydligen gör, bara hemskt att folk ens kan framställa nåt sånt, och tro att andra människor kan dras med i deras tankesätt. vilket tydligen är lättare än vad jag trodde... sjuk värld.

keep up the good stuff iaf, sjukt värd blogg!

2010-09-04 @ 02:32:05
Postat av: jessica

shit du är så jäkla bra, så sjukt bra skrivet!

2010-09-04 @ 09:49:58
Postat av: Sanna

Jävligt sant det du skriver, håller helt och hållet med dig i detta. Men ah, klänningen då, vad jag vet ska jag inte till gbg men om det är lättare så kan jag ju ta mig dit, inga problem, annars är det bara att skicka så betalar jag frakten också naturligtvis :)

2010-09-04 @ 10:12:03
URL: http://unicorncake.blogg.se/
Postat av: Wictoria

Det kan ju noteras att Sverigedemokraterna inte bara hyser agg mot invandrare utan även utvecklingsstörda och funktionshindrade. DET är också sjukt..

2010-09-04 @ 11:05:48
URL: http://milkasblogg.blogg.se/
Postat av: fanny

Fast sverigedemokraterna tänker ju inte stoppa invandringen helt, bara dra ner sjukt mycket på den, så att man tar in lika många som i ex. danmark.

Sverige har inte resurserna att ta hand om så många invandrare som har kommit in på så kort tid, det är därför det blivit sånna problem.

Överväger faktiskt att rösta på dom, blir det skit äre ju bara att rösta om vid nästa val, kan ju inte direkt bli sämre än vad det är nu ändå.

2010-09-04 @ 11:06:48
URL: http://troublewhore.blogg.se/
Postat av: V

Som jag har förstått är det väldigt enkelt att bo i Sverige, vilket gör att mesta av våra pengar går åt invandrare. Som inte ens lär sig svenska. Nu vet jag tyvärr inte hur det ligger till, men det är så jag har uppfattat. Jag har inte emot invandrare alls, min ena förälder är från ett annat land. Jag tycker vi inte borde sluta ta emot invandrare, men jag tycker inte heller det borde vara så enkelt.

Sen vill jag påpeka till den där som kommenterade att SD använder just det argumentet för att ha en anledning till att vara främlingsfientlig. Det är ett rasistiskt parti, helt enkelt. Om du nu inte är rasist borde du inte ens hålla dig till det.

2010-09-04 @ 11:08:32
Postat av: fanny

sen är det ganska kul hur folk som inte gillar SD skriver om dom, förvränger allt. Om man läser runt på internet så finns det asmånga invandrare/andra generationens som stödjer SD sååååå det måste väll betyda att dom gör något rätt. Tycker inte att partiledaren är något att hänga i julgranen, men vissa frågor är så himla viktiga, och eftersom jag själv bor i bergsjön och bott i angered så känns det rätt viktigt med ett parti som verkligen tänker göra något åt intregreringen etc. Är inte sådär askul att behöva tänka på vad man vågar stoppa ner i väskan när man ska gå ut på kvällen. Min nya iphone får oftast åka b-h tex.

2010-09-04 @ 11:13:12
URL: http://troublewhore.blogg.se/
Postat av: nåt

fanny: problemet är att sd:s politik baseras på fakta och inte på verkligheten bakom faktan. krimminella personer har oftast en svår bakgrund med alkoholism eller våld eller liknande, och det är rätt logiskt att det är fler invandrare som haft det svårt i sitt liv - plus att de sedan som jessica skrev inte har samma chans till att integrera sig i samhället. sen är ju de allra flesta invandrare såklart inte kriminella, vilket sd också uppger själva.

2010-09-04 @ 11:40:14
Postat av: Anonym

Jag tycker att det är helt sjukt att invandrade ska behandlas så jävla dåligt. Jag själv är född i Sverige, men det är inte min bror. Han har dock bott här största delen av sitt liv och har pluggat till att bli civilingenjör. Han pratar ren svenska och har väldigt bra utbuldning. På grund av att hans EFTERNAMN inte är svenskt så kan han glömma att släppas in på barer, han får inte jobb i Sverige och behövde därför flytta till Tyskland för att de där erbjöd honom ett jobb direkt. Här ringde de inte ens tillbaka.

Det är orättvist. Vi som inte har svenska efternamn måste försöka tio gånger mer än de som har det, trots att vår utbildning kanske är densamma.

Nu låter det som att jag istället har någonting emot svenskar, men så är det absolut inte. Jag tycker bara att det är orättvist hur de behandlar icke-svenskar. De påstår att de har tagit in för många invandrare och behandlar de hur bra som helst och åh, vilka änglar vi är. Men va? De har tagit in invandrare, ja. Men de slänger de i någon håla där alla invandrare bor och i de flesta fall behandlas de som skit av samhället.

2010-09-04 @ 12:00:46
Postat av: Kristìn

haha, lol @ dom som kommenterade det!

jag håller med dig 100%!

2010-09-04 @ 12:11:32
URL: http://xoxomassacre.blogg.no
Postat av: pimpXprincess

Haha, gillar avslutet!Tycker dessutom att det är sjukt synd att folk tror att det är SD som kommer göra att invandringen blir bättre, för det är ju totalt tvärtom. Det gäller att ta hand om invandringen, inte att stöta bort den. Stöter man bort den blir det mer förakt, mer hat och mer brottslighet. Tror dessutom att andra länder kommer att reagera på detta och förakta Sverige, vilket inte kan leda till vidare bra saker alls. Och gällande ekonomin... ja, hur kommer den att se ut? Vi kan ju inte importera från andra länder om vi inte vill att dom kommer hit. Ska Sverige vara Sverige, så använd bara svensk konsumtion då? Men nej, det funkar ju inte. SD vill ha, men inte ge. Dom är som gamar.Deras fulaste argument är nog att vi inte får vara utan slöja och bygga kyrkor i Irak och liknande länder, medan dom får ha slöja och bygga moskéer här. Tycker dom då på fullaste allvar att man ska gå bakåt i utvecklingen och vara lika korkade som dom, istället för att vara en förebild? Visst, invandringen är inte bra som den ser ut just nu, men varför inte sträva framåt istället för bakåt?Nej, fy för SD!

2010-09-04 @ 12:40:09
URL: http://www.pimpxprincess.se/
Postat av: Anonym

Varför hakar du upp dig på bara invandringen?!, det behöver skäras ner på invandring, du vet nog inte hur mkt pengar invandringen kostar sverige. Dom har en hel del andra viktiga åsikter i partiet OCKSÅ, typ som krafttag mot brottsligheten, vilket är jävligt bra då Sverige är så jävla slappt när det gäller straff. Dom vill också göra det bättre för äldre, dom värnar om djuren, vill ha en rättvisare arbetsmarknad och mindre arbetslöshet m.m. Men du, liksom många hakar bara upp sig på invandringen, ni tycker att man kan ta in hur mkt invandrare som helst i ett litet land som Sverige och tro att det blir bra. Men det går inte, det blir inte bra, så är det bara!

2010-09-04 @ 13:01:00
Postat av: Anonym

till anonym ovan: du vet väl att SDs ena "krafttag mot brottsligheten" är att skicka tillbaka dom "brottsliga" invandrarna? det kostar inte bara massa pengar att skicka tillbaka folk (lite paradoxalt av SD eftersom dom tycker att det tar för mycket pengar att ha invandrarna kvar i sverige), utan det är även en osmart handling som bara skapar en större klyfta mellan invandrarna och svenskar. Varför ska brottsliga svenskar ha vård medan brottsliga invandrare ska utvisas? Sverige är också invandrarnas hem och alla ska behandlas lika. Dessutom så handlar brottsligheten inte om om man är invandrare eller inte utan det är folk av lägre klass som är dom som begår flest brott, men nu ska vi inte gå in djupare på det. Om man vill ha ett bra Sverige så ska man INTE rösta på sverigedemokraterna.(jag känner sverigedemokrater och har källa på att dom faktiskt vill skicka tillbaka brottsliga invandrare)

2010-09-04 @ 14:00:46
Postat av: Linda

det viktigaste är att gå och rösta - och att inte rösta på SD. dem får inte komma över 4% gränsen, jag dödar något då :(((((

2010-09-04 @ 21:24:21
URL: http://lindaigglund.blogg.se/
Postat av: fanny

blablabla.

Jag ser inget fel i att sluta ta emot invandrare ett tag så att man kan fokusera på de som redan invandrat = hjälpa problemområden.

Det kommer aldrig bli bättre om man fortsätter ta emot invandrare i samma takt som nu.och sen ,lite off topic, tycker jag att om någon som inte är född i sverige men som flyttat hit (från irak, turkiet, usa, danmark, england..) begår ett brott som ger fängelsestraff ska utvisas.

2010-09-04 @ 23:53:49
URL: http://troublewhore.blogg.se/
Postat av: zelda

Kan inte annat än att säga wordwordword på det du skrivit Jess! Du äääääääger <3

2010-09-07 @ 10:41:32
Postat av: Johanna

Det är ju så pinsamt att folk som röstar på SD inte vet någonting om sitt eget parti, eller partiets historia. Istället säger de att vi som säger något om SD förvrider allt. Kan ju jag säga som inte gjort mycket annat på senaste tiden (känns det som) än att läsa på om SD, VET att jag har rätt i det jag säger.

Att ett parti som startats upp av tidigare nationalsocialister och kriminella, ett parti som tidigare hade en partisymbol som är nationalsocialistisk, INTE skulle vara rasistiskt, det förstår jag inte hur folk kan få in i sitt huvud. (Klart alla partier har sina rötägg, men det finns gränser)

För några år sen kom de ut med åsikter som att de tycker man inte får vistas i Sverige om man inte haft familj här i tre-fyra generationer. Detta betyder alltså att jag inte får vara här för min mormor är från Danmark. Men eftersom det tillhör Norden spelar det uppenbarligen ingen roll. Här är de som räknas som invandrare antingen muslimer eller mörkhyade osv osv. Speciellt muslimer.Jag tycker det är äckligt pinsamt att partiet på senare tid har förskönat sina åsikter så otroligt, man kan inte ändra ett partis åsikter helt på bara några år. Och att inte vilja slänga ut folk men istället minska invandringen med 90% är väl samma sak? Vi snor fortfarande folks liv.

SD säger att vi ska skicka mat och hjälpa på plats, men vad hjälper lite mat i ett krig. Det hjälper väl inte när bomberna faller?En annan sak jag också funderar över, SD vill ha tillväxt i Sverige. Men de som flyttar hit vill vi inte ha, och de som flyttar hit och föder barn, de vill vi inte heller ha.....

Och vad jag vet finns det inget som säger att vi inte har råd med invandring? Det är något folk hittar på. Tror snarare att vi inte har råd att INTE ha invandring. Och hörrni, vem ska ta skitjobben som ingen annan vill ta?

För tyvärr är det dem jobben invandrarna får ta, även om de är högutbildade....En sista grej innan jag måste avbryta.

Att komma med att SD har massa annan seriös politik, måste jag säga emot. För enligt mig är det inte seriöst att efter hand komma på vad de tycker om andra frågor. NÄR DE MÅSTE säga något om allt annat. Nej pinsamt.

2010-09-08 @ 11:52:43
URL: http://johannadalinda.blogspot.com

give me some love:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0