hope for haiti

ikväll klockan 21.00 sänds galan hope for haiti på både svt1 och mtv! inatt sändes galan direkt från usa på tv4 och kanal5 och även tv3 visade galan under förmiddagen. med george clooney i spetsen och en hel del andra kändisar samlades det in pengar. hur mycket vet jag inte än men det sägs att george clooney donerade en miljon dollar under sändningen.

det är sånt här man blir inspirerad av. när personer som har så mycket makt gör något vettigt med den. de är förebilder. över hundra kända namn deltog i hjälpaktionen. "Det är en stor värld där ute och vi har alla ett stort ansvar för att ta hand om människor som inte kan klara sig själva. Det vi först och främst kan göra är att samla in pengar" - sa clooney, och jag kan inte annat än att hålla med. det känns så jävla onödigt att makthavare spenderar pengar på krig och annat onödigt när det finns människor som behöver hjälp. även som privatperson känns det dumt att spendera pengar på att gå ut och dricka och shoppa kläder..

jag tänkte skänka lite pengar, men till vilken organisation?
önskar att det fanns mer man kunde göra än bara skänka lite pengar.


kommentarer
Postat av: mari

läkare utan gränser!

2010-01-23 @ 20:27:47
Postat av: lilli

eller hur! man får ju lite dåligt samvete när man typ oroar sig för att håret är fult eller kläderna sitter fel, när det kunde varit så grymt mycket värre liksom.

2010-01-23 @ 20:36:43
URL: http://ssparklinggunpowder.blogg.se/
Postat av: Anonym

har hört att pengar man ger till rädda barnen till stor del går till deras chefer osv..så icke dem.

2010-01-23 @ 22:46:07
Postat av: Anonym

skänk till röda korset, har jobbat extra där och vet att det är bra!

2010-01-24 @ 01:47:55

give me some love:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0