thanks for clarifying that.

"Äh, det där är ju vardagsmat för er köttätare. :)"

att äta kött är exakt samma sak som att elda upp levande kaniner.
så att ni inte trodde att ni var oskyldiga liksom. nene.
det är exakt som att slakta djuren själva när man äter.
typ knivhugga en kossa och att äta köttbullar.. samma sak!
djurplågeri = käka kebab och cheeseburgare.
FYFAN NI ÄR JU MÖRDARE HELA BUNTEN
JÄÄÄÄVLAR
NU SKA NI IN I FINKAN
ahem

kommentarer
Postat av: Anonym

Nej, det är inte samma sak.

Men när du äter kött så accepterar du och bidrar till att djurplågeriet fortsätter.

2010-04-14 @ 00:29:29
Postat av: Anonym

är du vegeterian?

asså bara för att jag äter kött så finns det ingen chans att jag accepterar djurplågeri. Förstår liksom att vissa djur dödas på ett hemskt sätt men då får man ju ta reda på så man köper kött som har gjort i närheten av dig och där du vet vad jag pågår. Korna lever inte ett dåligt lvi där jag kommer ifrån ialla fall.

2010-04-14 @ 08:21:41
Postat av: i

jag är vegan men kan ändå säga att köttätare och djurplågeri inte är samma sak. Jag tar dock avstånd från allt animaliskt eftersom jag tycker det är fel att utnyttja djuren på det sätt man gör, alltså att människan har de i fångenskap av egen vinning. Tycker det är fel. Kanske är det någorlunda bättre villkor i VISSA svenska gårdar men förövrigt ser det ju förjävligt ut på vissa ställen/i världen, och jag tänker inte bidra till en sådan industri.

Om man ser köttätare som djurplågare, kan man inte själv som vegetarian säga att man inte plågar djur. Eftersom vegetarianer fortfaande dricker mjölk och äter ägg så bidrar ju de fortfarande till industrin. För det är ju samma ko, samma höna som blir slaktade sen. Just därför jag valt att vara vegan, för att ta avstånd från djur på alla sätt och vis.Men ja, tillbaka till ämnet. Att äta kött och djurplågeri är inte samma sak (alla ggånger). Finns ju regler att hamburgaren du äter inte ska komma från en ko som man eldat och knivskurit och bussat hundar på, utan det finns ju lagar om hur ett djur ska slaktas.Stöttar dock inte köttindustrin, men accepterar köttätare... inte så att jag spottar på dem för att de äter kött, haha.oj, vad lång allting blev.

2010-04-14 @ 10:49:04
Postat av: Amanda Constance

köttindustrin och djurplågeri går väl inte hand i hand men många slakterier och gårdar behandlar djuren med väldigt lite respekt.

däremot får massor av djur lida för att vi ska kunna gå runt med t.ex. smink i ansiktet och kosmetikaindustrin är mycket värre än köttindustrin. nu menar jag inte att hoppa på dig som person, men om man själv använder djurtestat smink, bär kläder av äkta skinn, päls eller dun och äter kött är man långt ifrån oskyldig, det är bara någon annan som fixar skitgöran.

och så att ingen missförstår mig nu - eldar man upp en kanin har man ju obviously någon psykisk störning och de allra flesta köttätare skulle absolut inte göra något sådant men det betyder inte att andra djur inte får lida lika mycket för deras skull.

2010-04-14 @ 11:33:14
URL: http://amandaconstance.blogg.se/
Postat av: Anonym

Amanda: köttindustrin och djurplågerin går tyvärr i dagens samhälle för det mesta hand i hand, eftersom djuren behandlas åt helvete innan som slaktas. och vem tycker om att slaktas för den delen?visst, det är inte den som äter köttet som dödar djuret. men när man köper/äter kött så ger man ju pengar till köttindustrin (och eftersom köttindustrin behandlar djuret dåligt så kan man säga att man bidrar till djurplågeri)

2010-04-14 @ 16:33:39
Postat av: elin

kan hålla med "i"s åsikter . men det är väl bara att välja sida, antingen ser man djur som mat eller inte. isåfall skulle man kunna äta alla djur anser jag. om jag åt kött skulle jag nog kunna äta en kanin men jag skulle aldrig få för mig att elda en. men även om den inte kulle bli bränd levande så skulle den nog få otroliga smärtor i vilket fall som helst i sin för tidiga död och det är därför jag inte vill äta kött eller allt annat som oskyldiga djur är i. det enda som är viktigt är väl att mänskligheten blir upplyst och inser vad det är dom äter och vad deras stöd av produktionen gör mot djuren. efter den faktan kan man ta sitt stånd om man vill stödja eller inte. det är viktigt att öppna ögonen och inte blunda när det handlar om liv och död tycker jag. men det äckliga är ju att folk gillar det. att folk inte har något samvete och kan elda en kanin t.ex! det gör att man bara vill gå och lägga sig. fett lång kommentar x D

2010-04-14 @ 18:16:19
Postat av: victoria.

"Men när du äter kött så accepterar du och bidrar till att djurplågeriet fortsätter"det dummaste jag hört! skulle jag acceptera att tex illrar flås levande för att jag äter kött till middag?? jag äter kött men är så emot djurplågeri som man kan bli. att äta kött är naturligt och det har människan gjort sen hon fanns, det har med överlevnad och näring att göra, inte djurplågeri...

2010-04-14 @ 21:45:11
URL: http://farfromafairytale.blogg.se/
Postat av: victoria.

hehe konstig svenska mitt i upprördheten...

2010-04-14 @ 21:46:54
URL: http://farfromafairytale.blogg.se/
Postat av: Anonym

att äta kött är att bidra till köttindustrin, som är för jävlig. så länge man ser till att man vet vart köttet kommer ifrån och det går till på rätt sätt osv, fine. men annars så är det i princip samma sak jo

2010-04-14 @ 21:47:09
Postat av: Anonym

Bara för att du inte låser in, plågar, våldtar och dödar djuren inom köttindustrin själv gör det dig inte mindre skyldig. Du betalar ju fortfarande för att det ska ske, eller hur? Lite som att leja en torped faktiskt... förutom att de inte brukar käka upp likdelarna efteråt. :)

2010-04-14 @ 22:48:34
Postat av: Anonym

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1349160/gris-skallades-levande-pa-slakteriVad är skillnaden? Grisar är fula, kaniner är gulliga?

2010-04-14 @ 22:51:15
Postat av: Anonym

På tal om "uttdraget djurplågeri" förresten: http://ettlivsomgris.se/ Så här ser det ut i Sverige idag. När ska människor inse att djur inte är produkter, att djur inte har ett eget intresse av att bli våra måltider, att djur kan känna rädsla, panik, ångest och smärta i samma utsträckning som människor. Det finns inget humant sett att föda upp, plåga och döda individer, oavsett hur stora burar och korta slakttransporterna är. INGEN skulle anse att man kan behandla människor på det här viset!

2010-04-14 @ 22:58:47
Postat av: Anonym

"det dummaste jag hört! skulle jag acceptera att tex illrar flås levande för att jag äter kött till middag?? jag äter kött men är så emot djurplågeri som man kan bli. att äta kött är naturligt och det har människan gjort sen hon fanns, det har med överlevnad och näring att göra, inte djurplågeri..."Du accepterar ju genom ditt stöd till köttindustrin att andra djurarter till exempel skållas levande. Hur kan du vara emot djurplågeri och samtidigt betala för att andra ska plåga, våldta och döda djur? Om det nu handlar om överlevnad, hur kommer det sig att det finns så många välmående veganer? Faktum är att en diet med stor del animaliskt protein är skadlig för hälsan.

2010-04-14 @ 23:03:03
Postat av: victoria.

cut the crap... sure, köttindustrin är säkert riktigt ful i vissa fall. men jag tror inte ett ögonblick på att varenda litet djur som blir mat plågas innan det dör, som ni (du??) får det att låta som. skulle inte funka. men folk gillar ju att fokusera på det negativa.kom inte och säg att jag är för att djur plågas. jag är jävligt noga med att inte använda produkter som kommer från tvivelaktiga tillverkare, men jag tänker inte sluta äta kött.men jag undrar. om ni nu så bestämmt tycker att köttindustrin är åt helvete, gör ni något för att bekämpa det? eller sitter ni bara och smutskastar folk som äter vanlig mat?

2010-04-18 @ 23:27:56
URL: http://farfromafairytale.blogg.se/
Postat av: Anonym

alltså.. "att äta kött är naturligt och det har människan gjort sen hon fanns" det är den sämsta ursäkten som finns. ärligt. skulle det vara en ursäkt att göra nånting bara för att man gör det av vana, att man gör det för att ens förfäder gjorde det? knappast. man har ju faktiskt ett val och klarar sig alldeles utmärkt utan att äta kött. proteiner osv finns att få på hur många andra håll som helst.

2010-04-19 @ 21:20:37
Postat av: Anonym

och "typ knivhugga en kossa och att äta köttbullar.. samma sak!" JA det är samma sak. att köpa köttbullar är bara att betala för att nån annan människa ska knivhugga kossan åt en, om vi nu ska ta just det exemplet

2010-04-19 @ 21:22:40

give me some love:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0