blev en aning irriterad

på en kille som tiggde pengar idag. han sa att han behövde pengar till sin bussresa hem, någon gav honom en tia och han sa inte ens tack! sedan kom han och frågade en gång till. usch. han var läskig. sen när vi åkte buss hem till wille sa en gubbe på bussen att han hade blivit kallad rasist för att han inte gav pengar till honom. om man ska tigga får man väl fan be snällt och säga tack? tycker att tiggare är lite obehagligt i övrigt. känns som om de flesta ljuger en hel del.

kommentarer
Postat av: Anonym

Jag håller med. I sthlm har jag stött på många tiggare i tunnelbanorna som går runt med en lapp där det t.ex kan stå att deras unge behöver en operation och de inte har råd till det. Men vård är väl gratis för barn i sverige?

Idag var det en man som ställde sig framför oss, sa hej och presenterade sig själv och berättade om att han så gärna skulle ha en riktigt säng att kunna sova i. Han pratade i ca 2 minuter och förklarade hur mkt han vill ta in på vandrarhem och jag hade inte mer än en tjuga tyckte så synd om honom. :/ som sagt så vet man inte alltid om de talar sanning eller inte men jag hoppas ändå att fattigheten minskar bland uteliggare.

Jag hörde också häromdan om en man som gick runt med samma kläder dag ut och in o pantade burkar om dagarna i stan men efter hans bortgång så fick man reda på att han hade en förmögenhet på 12 miljoner i banken. :o kanske sparade han till något som han inte hann köpa för att han dog tidigare än vad han trodde.

2009-04-16 @ 22:29:31
Postat av: jessica

eller hur! det är klart att det finns hemlösa som behöver pengar och många säljer faktum. men när de går runt med skyltar om att deras barn är sjuka, eller att de behöver kläder till sina barn.. eller såna med rosor.. man vill ju kunna lita på människor. det känns hemskt att någon skulle utnyttja andra på det sättet :/ tycker att sverige borde satsa mer på att ta hand om hemlösa osv.

2009-04-16 @ 23:03:57
URL: http://jessecupcake.blogg.se/
Postat av: Anonym

dom flesta vill tyvärr bara ha pengar till t.ex alkohol så dom ljuger sig fram till pengarna.

sedan finns det några som verkligen behöver pengar och inte kan det svenska språket alls och det är oftast dom vi håller oss undan ifrån för dom verkar otrevligast och hemskast.

håller men dig om att sverige borde satsa mer på att ta hand om hemlösa!

2009-04-17 @ 08:56:50
Postat av: jessica

tycker att alla som invandrar till sverige ska få gå en språkkurs så att de kan klara av det mest nödvändiga. de behöver hjälp för att inte hamna där de är idag. känns inte som om det är särskilt svårt att planera upp något som kunde fungera, verkar bara som om det inte är en prioritering för de som har makt.

2009-04-17 @ 12:08:46
URL: http://jessecupcake.blogg.se/

give me some love:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0