heteronormen krossas med tiden,

trots att debatten om homosexuella och deras rättigheter till adoption och giftemål, sakta men säkert, har tonats ner, och hela uppståndelsen kring allt som har med det att göra börjar försvinna ut ur sanden, så finns det fortfarande ett alldeles för stort antal okunniga och trångsynta idioter här i världen.

jag har en tendens att titta på mtv då rastlösheten börjar springa upp och ner för benen, och program som made, x-effect och next är ganska underhållande. för bara någon vecka sen så tittade jag på next, och blev nästan förvånad över att de inte bara har med människor med hetero-läggning, utan även de bi/homosexuella. även idag på x-effect var det två par homosexuella som är med. det är starkt av mtv att bryta sig ur mönstret av heteronormen.

på livskunskapen idag pratade vi om kärlek, vi fick skriva upp ord på tavlan som förknippades med kärlek, och efter ett tag skrev vår lärare "homosexuell" över ordet kärlek, och frågade om det var detsamma. till min stora förvåning så tyckte ingen i gruppen - inte ens killarna, att det var någon skillnad, och de till och med tyckte att orden "mod" och "stolthet" skulle läggas till. imponerande. hörde senare från min klasskompis som var med i den andra gruppen att där, där hade det blivit små protester från käftar som sprutade testosteron. tragiskt, det är nästan så att man tycker synd om dem. enda skälet till "hat" mot diverse folkgrupper, baserat främst på sexuell läggning - handlar om rädsla, okunskap och trångsynthet. man tycker att folk som snart får komma in på krogen och ta körkort, borde ha lärt sig ett och annat under sin uppväxt. men tydligen inte.


kommentarer

give me some love:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0